,

Νέες υποψηφιότητες στον συνδυασμό «Δωρίδα για όλους»

Του Γιώργου Καπεντζώνη

8 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πέντε νέα ονόματα ανακοινώθηκαν στον συνδυασμό «Δωρίδα για όλους».

Πιο αναλυτικά:

Ο Ιωάννης Μακρανδρέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους» στη Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου    

 

Ονομάζομαι Ιωάννης Μακρανδρέου του Αθανασίου και της Ελένης το γένος Τσάγκα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χάνια Τριζονίων Φωκίδος.

Τελείωσα το Λύκειο στο Ευπάλιο και συνέχισα τις σπουδές μου για 2 χρόνια  στην  Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Τα τελευταία χρόνια διατηρώ την οικογενειακή επιχείρηση στο χώρο εστίασης, στα Χάνια Φωκίδος. Από το 2020 εργάζομαι με συνεχόμενες συμβάσεις στο δημόσιο τομέα στο Δήμο Δωρίδος.

Από το 2013-2015 υπηρέτησα ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπηλιάς-Χανίων  και από 2020 -2022 γραμματέας και εν συνεχεία πάλι Πρόεδρος.

Η ενασχόληση μου με τον πολιτικό και κοινωνικό στίβο και η αγάπη μου για τον τόπο μου αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα βελτίωσης και ανανέωσης.

Είναι τιμή για μένα να συνταχθώ στο πλευρό του Γεώργιου Καπεντζώνη, η πίστη μου στις αξίες της συνεργασίας ,της ομαδικότητας και της διαφάνειας εντείνει την επιθυμία μου για προσφορά.

Οι αρχές με τις οποίες μεγάλωσα αποτελούν για μένα τα εφόδια με τα οποία πορεύομαι στην ζωή και στη δουλειά μου. Με τις ίδιες αρχές θέλω να  προσφέρω στο Δήμο μας και να τον δω να προχωρά, να ανανεώνεται και να προοδεύει.

 

Ο Χρήστος Χολέβας υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους» στη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου  

 

Βιογραφικά Στοιχεία

Ονομάζομαι Χρήστος Χολέβας, είμαι γιος πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκα το 1992 και μεγάλωσα στο Κονιάκο Δωρίδας.

Αποφοίτησα το 2010 από το Γενικό Λύκειο  Λιδωρικίου.

Φοίτησα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Σχολή Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Έλαβα τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών μου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Διοίκηση και Εκμετάλλευση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (FARMBA), Δια τμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Ζωικής Παραγωγής.

Μετά το πέρας των σπουδών, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου,  δραστηριοποιούμαι στο πρωτογενή τομέα συνεχίζοντας και εξελίσσοντας την οικογενειακή κτηνοτροφική επιχείρηση.

Ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας (οικογένεια με 6 παιδιά, με εμένα και τις πέντε αδελφές μου, όλοι μας φοιτητές ή πτυχιούχοι) γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολυτέκνων.

Κατέρχομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με το σχηματισμό «Δωρίδα για όλους» του υποψηφίου δημάρχου Γεωργίου Καπεντζώνη και ζητώ τη στήριξη σας, ώστε και εγώ ως νέο αίμα με τις απαιτούμενες γνώσεις και τις βιωματικές μου εμπειρίες να προσφέρω στον τόπο μας, ο οποίος έχεις πολλές προοπτικές ανάπτυξης.

 

Ο Δήμος Ταράτσας υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους» στη Δημοτική Ενότητα Τολοφώνας   

Αγαπητοί δημότες και δημότισσες της Δωρίδας, είμαι ο Δήμος Ταράτσας το τρίτο τέκνο  του Αθανασίου και της Αλεξάνδρας. Γεννήθηκα στην Ερατεινή. Το 1993 μετακόμισα στην Αθήνα για τις σπουδές μου. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως λογιστής σε μεγάλες εισηγμένες κατασκευαστικές εταιρείες και  αργότερα ανέλαβα καίριες θέσεις στην οικονομική διεύθυνση μεγάλων ξενοδοχειακών και τουριστικών ομίλων. Το 2017 αποφάσισα να επιστρέψω, επέλεξα να ζω στην Ερατεινή,  στον τόπο που μεγάλωσα και λάτρεψα μαζί με τη σύζυγο μου Ηλιάνα Λαζογιώργου-Κούστα. Ίδρυσα τη δική μου επιχείρηση DOT-ACCOUNTING, με παραρτήματα σε Αθήνα, Μύκονο, κάνοντας πράξη την επιχειρηματική εξωστρέφεια του τόπου μου.

Υπηρετώ τον  δήμο Δωρίδος από το 2020 ως ανεξάρτητος σύμβουλος και από τον Ιούνιο του 2023 ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού, ενώ παράλληλα είμαι αντιπρόεδρος του δικτύου Δελφών εκπροσωπώντας τον δήμο Δωρίδος.

Σε αυτή τη μικρή θητεία μου διεκδίκησα την ανάληψη θέσεων ευθύνης, έθεσα ως στρατηγική την εξωστρέφεια της Δωρίδας  και ανέλαβα την ευθύνη της τουριστικής προβολής της  ως ενιαία οντότητα αλλά και των χωριών της ως ξεχωριστούς πολιτιστικούς  και τουριστικούς προορισμούς.  Μεταξύ άλλων  ανέλαβα πρωτοβουλίες και ανέπτυξα δράσεις όπως: τη δημιουργία αυτοτελούς τμήματος Αθλητισμού-Πολιτισμού-Τουρισμού στις υπηρεσίες του δήμου, τη δημιουργία της τουριστικής μας ιστοσελίδας  DORIDA EXPLORE, τη δημιουργία και προβολή ολιγόλεπτων διαφημιστικών spots  σε πανελλήνια sites (PROTOTHEMA.GR-ENIKOS  G.R.), αλλά και σε τοπικά των όμορων νομών Αχαϊας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, τη δημιουργία και προβολή, αφιερωματικών άρθρων σε πανελλήνια δημοσιογραφικά sites (PROTOTHEMA.GR), τη διαφημιστική προβολή στο ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ δύο φορές με κάλυψη ενός συρμού και σε πάνελ όλων των σταθμών της Αθήνας προβάλλοντας ως παρθένο και οικονομικό προορισμό τη Δωρίδα σε κρίσιμες τουριστικά περιόδους όπως τη δεύτερη χρονιά covid-19 (περιοριστικά μέτρα σε ΜΜΕ προς νησιά)  και αργότερα την κρίση ακρίβειας λόγω πολέμου στην Ουκρανία (μεγάλο κόστος μετακίνησης προς νησιά), τη δημιουργία και διαφήμιση αφιερωματικών άρθρων για τη Δωρίδα στον πανελλήνιο τύπο (ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ),  τη δημιουργία  και διάθεση τουριστικού οδηγού/αναμνηστικού δώρου για τους επισκέπτες στα καταλύματα του δήμου μας, συνεντεύξεις σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών  πανελλήνιας εμβέλειας όπως  Alpha TV, ΕΡΤ Δημόσια τηλεόραση, NAFTEMPORIKI TV αλλά και τοπικών IONIAN CHANEL.

Παράλληλα με τα παραπάνω συνέβαλλα στην ένταξη της Δωρίδας στον καλλιτεχνικό χάρτη του φεστιβάλ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ και στην ανάδειξή του ως ένα από τα μεγαλύτερα και αναγνωρισμένα θερινά φεστιβάλ της Ελλάδας, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων καλλιτεχνών σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει ένα πλήρες τουριστικό προϊόν στις διακοπές του τονώνοντας παράλληλα τις τοπικές μας επιχειρήσεις.

Σε αυτά τα λίγα χρόνια δεν έκρυψα τον λόγο μου. Εξέφρασα τις προσωπικές μου απόψεις στα δημοτικά συμβούλια. Υπερασπίστηκα τα συμφέροντα του δήμου μας σε επίσημα forum ενώ προσπάθησα να επιδείξω αντανακλαστικά σε κρίσιμες στιγμές κατά την πανδημία του covid-19 με προτάσεις μέτρων προς την κεντρική διοίκηση πολλές από τις οποίες νομοθετήθηκαν αργότερα και εκτελέστηκαν από τους Ο.Τ.Α.

Οφείλουμε όλοι μας να αναγνωρίσουμε ότι η πλειοψηφούσα κοινωνική αντίληψη άρα  και εκλογική βούληση που είχε συγκροτηθεί από τα χρόνια της μεταπολίτευσης βασιζόταν στην έννοια του μη προνομιούχου και στις συνεχείς κρατικές παροχές με σκοπό το καλύτερο. Η αντίστροφη κατεύθυνση των περικοπών και της απώλειας των «κεκτημένων» μας  που δοκιμάστηκε   κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης  από την κεντρική διοίκηση  εφαρμόστηκε  αυτονόητα και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεπώς και τον  δήμο Δωρίδος. Επιπλέον οι  νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν  με αφετηρία την πανδημία covid-19 κατέστησαν σαφές  ότι η επιστροφή στην κανονικότητα απέχει κατά πολύ από αυτό που περιμέναμε ενω οι συνεχείς κρίσεις είναι πλέον η κανονικότητα μας σε ένα πλαίσιο ανατροπής όλων των «αυτονόητων» βεβαιοτήτων μας.

Χωρίς να λοξοκοιτώ στις παραλείψεις και ατυχίες που ενδεχομένως υπήρξαν από τη δημοτική αρχή σε αυτά τα 13 χρόνια οφείλω να συνταχθώ στο δρόμο της λογικής της διακυβέρνησης και της διαχείρισης  που χρειάζεται ο τόπος μας. Με αίσθηση ευθύνης προσπαθώ να σταθώ ακέραιος  απέναντι στο παγκόσμιο φαινόμενο που χρήζει κοινωνίες φοβισμένες, χωρίς ουσιαστική πολιτική παιδεία, να επιλέγουν ως τρόπο ενημέρωσης τις κραυγές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να πιστεύουν ότι η διέξοδος στη λύση των προβλημάτων τους είναι ο προσεταιρισμός άτοπων, αυταρχικών και συντηρητικών φωνών. Παιδιόθεν ανήσυχο πνεύμα και πεπεισμένος για την αλλαγή συντάσσομε στην προσπάθεια του Γιώργου  Καπεντζώνη για συντεταγμένη και συντονισμένη προσπάθεια επίτευξης της. Η εμπειρία  και ο προοδευτικός προσανατολισμός  του τον καθιστά φορέα της αλλαγής και όχι απλά χρηστικό λήπτη της ιδέας περί αλλαγής…

Αγαπητοί δημότες και δημότισσες του δήμου Δωρίδος στις προσεχείς  εκλογές με την υποψηφιότητα μου δεν ζητώ αλλά διεκδικώ την ψήφο σας ώστε να συνεχίσω την προσπάθεια μου για ένα συλλογικά καλύτερο μέλλον.

 

Ο Ευθύμιος (Μάκης) Φωτογιαννόπουλος υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους» στη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου  

Ονομάζομαι Ευθύμιος Φωτογιαννόπουλος του Αναστασίου και της Παναγιώτας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λευκαδίτι της Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου του Δήμου Δωρίδος.

Με την ολοκλήρωση της θητείας μου στο στρατό δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά στον κλάδο των βαρέων μεταλλικών κατασκευών και αλουμινοκατασκευών, αρχικά στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν γυρίζοντας στον τόπο μου, κοντά στους γονείς μου, στο Λευκαδίτι.

Αποφάσισα να τεθώ υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δωρίδα για Όλους» του Γεωργίου Καπεντζώνη, ενός έμπειρου, μεθοδικού και αποτελεσματικού Αυτοδιοικητικού.

Η εμπειρία του είναι η εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Όλοι ενωμένοι για το καλύτερο!

 

Ο Μιλτιάδης Ασημακόπουλος υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους» στη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου  

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λιδωρίκι. Αποφοίτησα από το Γενικό  Λύκειο Λιδωρίκιου. Είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος από το 1999, εγγεγραμμένος στο Μητρώο Κατασκευαστών, μέλος του συλλόγου Πολιτικών μηχανικών και Ενεργειακός Επιθεωρητής. Έχω 25 χρόνια εμπειρία στην μελέτη και κατασκευή Δημόσιων και Ιδιωτικών έργων. Ασκώ το επάγγελμά μου ως ελεύθερος επαγγελματίας, παράλληλα προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως Ειδικός  Σύμβουλος του Δήμου Δωρίδος. Είμαι παντρεμένος και έχω ένα γιό, το Γιώργο, 11 ετών.

Συντάσσομαι στο πλευρό του Δημάρχου μας Γιώργου Καπεντζώνη και στην δημοτική παράταξή του «Δωρίδα για όλους» καθώς είναι ο Δήμαρχος που κατάφερε εν μέσω αλλεπάλληλων οικονομικών και υγειονομικών κρίσεων να κρατήσει όρθιο το Δήμο Δωρίδος να τον κάνει εξωστρεφή και να τον αναδείξει τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.

Παράλληλα με την γνώση τον προγραμματισμό και συνεχείς προσπάθειες κατάφερε ο Δήμος μας να καταθέσει προτάσεις για έργα αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε σημαντικά έργα τόσο στο ορεινό όσο και στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας να βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή δημοπράτησης. Με κορυφαίο το μεγαλύτερο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο που αφορά σχεδόν το σύνολο των οικισμών του πρώην Δήμου Λιδωρικίου τον παραλίμνιο αγωγό, συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων, του Μόρνου, που έχω την τιμή και τη χαρά να αποτελώ μέλος της ομάδας που εργαστήκαμε για την ένταξή του και εργαζόμαστε για την δημοπράτησή του και κατ’ επέκταση την υλοποίησή του.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με  πορεία ανάπτυξης και προόδου για την Δωρίδα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Μαΐου 2024