Πλημμύρες στη Θεσσαλία- Περιοχή καταυλισμών η Φαρκαδόνα

Οι κάτοικοι των Τρικάλων φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία όμως τους ζητήθηκε να φύγουν

φώτο αρχείου

23 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Πλήθος προβλημάτων και καταστροφών άφησε στο πέρασμά της, η κακοκαιρία Daniel. Μία από τις πληγείσες περιοχές είναι η Φαρκαδόνα, η οποία όμως δεν είναι η πρώτη φορά που επλήγη από φυσικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες της Θεσσαλίας. Πριν από μερικά χρόνια, χτύπησε ένα μεγάλος σεισμός που έστειλε πολλές οικογένειες στα κοντέινερ.

Πλέον οι σεισμόπληκτοι έχουν γίνει πλημμυροπαθείς και οι περιοχές Κεραμίδι, Πηνειάδα και ένα σημαντικό μέρος της Φαρκαδόνας δεν μπορούν να κατοικηθούν.

Μετά από την καταστροφή των περιουσιών των πληγέντων, οι πλημμυροπαθείς μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων, από τα οποία όμως τους ζητήθηκε να φύγουν.

Σε σκηνές στο Γριζάνο οι πλημμυροπαθείς

Για τον λόγο αυτό, οι πλημμυροπαθείς μεταφέρθηκαν από τα ξενοδοχεία των Τρικάλων σε καταυλισμό του Γριζάνου, ενός χωριού κοντά στην Φαρκαδόνα. Εκεί έχει στηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός 45 σκηνών, κοντά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, που διαμένουν περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την υγρασία, το κρύο τις βραδινές ώρες και με πολλά έντομα που συντηρεί το κλίμα και οι συνθήκες. Ανάμεσα τους βρίσκονται άτομα που έχουν χάσει την δουλειά τους, το σπίτι τους και την στάνη τους.

Παρόλα αυτά το ερώτημα παραμένει. Από την Δευτέρα που αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού δεν θα πρέπει να μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι, είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε σπίτια που νοικιάζει η πολιτική προστασία για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Σε καταυλισμό στο Γριζάνο μεταφέρονται οι πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ανάρτηση – διαμαρτυρία κατοίκου

Πού θα μεταφερθούν οι πληγέντες

Σύμφωνα με το τrikalanews.gr, πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση προχώρησε στην εκκένωση του οικισμού προσφύγων στο Κουτσόχερο προκειμένου ο οικισμός αυτός να φιλοξενήσει τους πληγέντες, σε περίπτωση που βρέξει.

Παρόλα αυτά, αν και ο δήμος Φαρκαδόνας, αλλά και οι κάτοικοι, δεν το εγκρίνουν ως λύση, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχουν μπει ήδη συνεργεία που αλλάζουν στρώματα, καθαρίζουν και απολυμαίνουν τους χώρους στο Κουτσόχερο. Προφανώς, το σχέδιο λοιπόν είναι αυτό. Με την πρώτη σταγόνα βροχής, οι πληγέντες να μεταφερθούν στο Κουτσόχερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ