,

Σηκώνει ψηλά το θέμα με τις καταστροφές στο Δομοκό ο Λουκάς Αποστολίδης

Επίσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

20 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς και πρώην Υπουργός, Λουκάς Αποστολίδης, επισκέφθηκε σήμερα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και την ενημέρωσε για τις καταστροφικές συνέπειες στην πεδιάδα του Δομοκού από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

Όπως τονίζει ο κ. Αποστολίδης, ανέφερε στην αξιότιμη Εισαγγελέα ότι επισκέφθηκε τον χώρο μαζί με τον συνεταιρισμό και παραγωγούς.

Και συνεχίζει: “Εκεί αντικρίσαμε ένα θέαμα πραγματικά θλιβερό, καθώς πρόκειται για μια ολοκληρωτική καταστροφή 30.000 στρεμμάτων, για τον θάνατο ενός κτηνοτρόφου, για τη διάλυση της σιδηροδρομικής γραμμής, καθώς επίσης και για τη διάλυση των υποδομών συλλήβδην. Η κατάσταση αυτή παρουσιάζει μια εικόνα που πληγώνει κάθε πολίτη. Οι αγρότες-παραγωγοί είναι σε απόγνωση.

Ενημέρωσα επίσης την κα. Εισαγγελέα ότι επισκέφθηκα την Εισαγγελία στο Πρωτοδικείο της Λαμίας και ζήτησα την επίσπευση της έρευνας και της απόδοσης ευθυνών για την καταστροφική κατάσταση που αντιμετώπισα, αναφέροντας και τα συναισθήματα αγανάκτησης και οργής των παραγωγών. Οργής διότι από το 2020 είχαν εκταμιευτεί 4.000.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα μετά τις καταστροφές του Ιανού και δυστυχώς ο ανάδοχος βρέθηκε μετά από τρία χρόνια, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2023, για να αναλάβει το έργο!!!

Οι ευθύνες της Περιφέρειας και όσων εμπλέκονται με την μη εκτέλεση αυτών των έργων έχουν μείζονες ποινικές και αστικές ευθύνες και ζήτησα από την κα. Εισαγγελέα να επισπευσθούν οι διαδικασίες έρευνας και απόδοσης ευθυνών στους αρμοδίους.

Μετά από αυτή την συνάντηση θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για να διερευνηθούν ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δυστυχώς, η συντριπτική αυτή εικόνα φωτίζει την ανεπάρκεια, την καθυστέρηση και την αδράνεια της κεντρικής και περιφερειακής εξουσίας!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Νοεμβρίου 2023