Θεσσαλία: Χωρίς πόσιμο νερό 5 περιοχές του Βόλου

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

21 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Στον Βόλο το νερό κρίθηκε πόσιμο και πάλι μετά από 16 ημέρες αλλά πέντε περιοχές της ευρύτερης περιοχής συνεχίζουν να μην έχουν κατάλληλο νερό, μετά τη σαρωτική κακοκαιρία στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, στις χθεσινές ανακοινώσεις από τον διοικητή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας, στην καθιερωμένη ενημέρωση που έγινε από το Συντονιστικό στη Λάρισα, ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκε από τους εβδομαδιαίου ελέγχους που έγιναν, ότι το νερό είναι πόσιμο και κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση, με κάποιες εξαιρέσεις.

Οι εξαιρέσεις αφορούν στις τοπικές κοινότητες Μακρινίτσας, Δράμας, Χανίων, Ιωλκού και Πορταριάς, για τον λόγο ότι σε αυτές τις περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη το σύστημα χλωρίωσης.

Παράλληλα, ορισμένες ομάδες ατόμων στο σύνολο της πόλης θα πρέπει να αποφύγουν την πόση του νερού για λόγους υγείας. Τέτοιοι είναι οι υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι.

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

Όσον αφορά το θέμα των σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή δήλωσε στην ΕΡΤ ότι θα παραδοθούν στους μαθητές μόνο εφόσον εξασφαλιστεί η απόλυτη προσβασιμότητα και εφόσον οι αίθουσες θα είναι καθαρές και στατικά επαρκής.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός είπε ότι «αναμένουμε τις εισηγήσεις των δημάρχων που είναι αρμόδιοι για να λάβουμε την απόφαση».

Στην περιοχή της Λάρισας, τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι δύο, στη Φαλάνη και στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης. Στις άλλες περιοχές οι ζημιές είναι ελάχιστες ή έχουν αποκατασταθεί.

Οι μαθητές των δύο αυτών σχολείων ενδεχομένως να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο για κάποιο διάστημα μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Νοεμβρίου 2023