Μεξικό: Κατάρρευση οροφής εκκλησίας

9 νεκροί, 30 αγνοούμενοι

2 Οκτωβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης για θέματα ασφαλείας έκανε λόγο μέσω X (του πρώην Twitter) για «εννιά νεκρούς και 40 τραυματίες», υπογραμμίζοντας ότι ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει βαρύτερος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κατά την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Reforma, η οποία επικαλέστηκε τον Αντριάν Οσεγκέρα, τον δήμαρχο της Μαδέρο, ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον ένα παιδί.

Τι συνέβη

Η οροφή της εκκλησίας Santa Cruz στη Σιουδάδ Μαδέρο, στην πολιτεία Ταμαουλίπας (βορειοανατολικά), κατέρρευσε μεσούσης λειτουργίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, την ώρα της κατάρρευσης βρίσκονταν μέσα στο κτίριο περίπου 100 άνθρωποι. Τοπικά μέσα ανέφεραν ότι συμμετείχαν σε βάφτιση.

Μετά την κατάρρευση της οροφής,  τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 49 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μεταξύ των εγκλωβισμένων εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλά παιδιά. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Μέλος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι η δουλειά των σωστικών συνεργείων έχει πρακτικά ολοκληρωθεί, συμπλήρωσε ωστόσο πως αναμένονται εξειδικευμένες ομάδες για να κάνουν την «τελική» έρευνα στα συντρίμμια, σύμφωνα με την εφημερίδα Milenio.

Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει τη στιγμή της κατάρρευσης της οροφής του ναού, με γκριζωπό σύννεφο σκόνης να υψώνεται και τους κίτρινους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας να πέφτουν με τη σειρά τους.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024