, ,

Μητσοτάκης: Οι πρώτες 100 μέρες μου φάνηκαν σαν 1.000

συμμερίζομαι το αίσθημα αγανάκτησης στις περιοχές που επλήγησαν

2 Οκτωβρίου 2023

του/της Newsroom

  • Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί συνέντευξη αυτή τη στιγμή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και στον Αντώνη Σρόιτερ.

Αναφερόμενος στους πρώτους τρεις μήνες διακυβέρνησης μετά τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης είπε αρχικά πως «μου φάνηκαν σαν χίλιες οι πρώτες εκατό ημέρες» και πρόσθεσε: «Συμμερίζομαι την αγανάκτηση των πολιτών, συμμερίζομαι το γενικότερο αίσθημα στενοχώριας και αγανάκτησης στις περιοχές που έχουν πληγεί».

«Οι θετικές εξελίξεις του καλοκαιριού δεν ήταν λίγες. Η πορεία της οικονομίας, η αναβάθμιση του τουρισμού. Αυτά χάνονται όταν όλα σκεπάζονται από γεγονότα της στιγμής που καταστρέφουν ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις, συμμερίζομαι τα ίδια αισθήματα. Πρέπει να τρέξουμε γρηγορότερα ειδικά σε ό,τι αφορά την Κλιματική Κρίση», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην απόδοση του κυβερνητικού επιτελείου ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο» και συμπλήρωσε πως «ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει κυρίως συντονιστικό ρόλο, όχι να σβήνει φωτιές, θα κριθεί από τις δομικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στην Πυροσβεστική».

«Πρέπει να προχωρήσουμε το σύστημα της Πολιτικής Προστασίας, μιλάω για το σύστημα «Αιγίς» για το οποίο έγινε πολλή συζήτηση. Το θέμα είναι κάθε χρόνο να είμαστε καλύτεροι, από ό,τι ήμασταν το προηγούμενο καλοκαίρι. Και στις φωτιές και στις πλημμύρες. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα για τον κ. Κικίλια», τόνισε.

«Ο κ. Αγοραστός ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός Περιφερειάρχης. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υλοποιήθηκε στη λεπτομέρεια του κάθε έργο μετά τον Ιανό και αυτό καλώς θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία των πολιτών, μπορούμε και πρέπει να φτιάχνουμε έργα υποδομών. Στη Θεσσαλία θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια, αλλά τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης για να δρομολογούνται τα έργα», είπε μεταξύ άλλων.

«Στη Θεσσαλία, ειδικά, θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων. […] Πρέπει να δούμε και το ζήτημα της άρδευσης στη Θεσσαλία. […] Δεν γίνονται έργα σε έναν με έξι μήνες», είπε.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε: Στόχος στις αυτοδιοικητικές παραμένει να κερδίσουμε όσες περισσότερες περιφέρειες μπορούμε. Επιλέξαμε να στηρίξουμε 13 περιφερειάρχες, διότι χρειαζόμαστε περιφερειάρχες που να μπορούμε να συνεργαστούμε».

Ερωτηθείς για τον Γιώργο Πατούλη και αν «έφταιγε μόνο ο χορός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «Είναι μία παλιά ιστορία δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Ο κ. Πατούλης έκανε σοβαρή δουλειά. Αλλά τώρα υποψήφιος είναι ο κ. Χαρδαλιάς. Θέλω να κερδίσει και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει από τον πρώτο γύρο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ δεν έδωσε κανένα στήριγμα σε υποψήφιο δήμαρχο πριν των τριών μεγάλων δήμων της χώρας και αναφερόμενος στον Αχιλλέα Μπέο και στο περιστατικό με χαστούκι σε πολίτη, είπε πως το καταδικάζει πως και ο δήμαρχος Βόλου δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ.

 

 

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Απριλίου 2024