Oι φετινές θερινές δράσεις των Προσκόπων Στερεάς & Εύβοιας

Φέτος το καλοκαίρι οι Πρόσκοποι, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησαν μία σειρά από πολυήμερες θερινές δράσεις και κατασκηνώσεις

3 Οκτωβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Αναπόσπαστο κομμάτι του προσκοπικού προγράμματος αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο και με δραστηριότητες που πλαισιώνονται με σκετς, παιχνίδια και τραγούδια  δίνουμε στις  δράσεις μας μια μαγευτική χροιά, που λίγα παιδιά έχουν πλέον τη δυνατότητα να ζήσουν.

Έτσι φέτος, 140 λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) και πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) από τη Χαλκίδα και τα Ψαχνά πραγματοποίησαν τις θερινές τους δράσεις στον Άγιο Καμαρίτσας, στον Άγιο Ιωάννη Νεροτριβιάς και στην παραλία της Αγίας Άννας. Επίσης, 15 ανιχνευτές μας, ηλικίας 15-18 ετών, ταξίδεψαν στο Μέτσοβο και στη Βάλια Κάλντα κατακτώντας κορυφές και ζώντας συναρπαστικές εμπειρίες.

Αρχηγοί των θερινών δράσεων ήταν οι: Διονύσης Ανδριανόπουλος, Πέτρος Ανάγνου, Δημήτρης Τρακανιάρης, Κώστας Δεμερτζής, Νίκη Καλπακίδου, Γιάννης Μπισιώτης και Μπάμπης Κοροβός.

Η δράση συνεχίστηκε και το Σεπτέμβριο, φροντίζοντας για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

Πλέον, για την περίοδο 2023-2024, περιμένουμε τα παιδιά της Εύβοιας στη Χαλκίδα και στα Ψαχνά, στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των τμημάτων μας, όπου έμπειροι και εκπαιδευμένοι εθελοντές προσφέρουν παιδαγωγικό προσκοπικό παιχνίδι σε τουλάχιστον 300 παιδιά όλων των ηλικιών. Παιχνίδι, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα και στην διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους στη ζωή στη φύση, στην προσφορά στο συνάνθρωπο και στην αυτοοργάνωσή τους σε μικρές κοινωνίες – παρέες, όπου, αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους, προετοιμάζονται για την ενηλικίωση τους και την ανάληψη πραγματικών ευθυνών.

Θεωρούμε, ακόμη, υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όσους συμπαραστάθηκαν στις Κατασκηνώσεις μας και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και στους Αντιπεριφερειάρχες κύριο Γεώργιο Κελαϊδίτη και κύριο Ηλία Μπουρμά, που στάθηκαν για μια ακόμα φορά πλάι μας, καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Β. Εύβοιας & Αιδηψού,  κύριο Θεόδωρο Ρουμελιώτη, για τη σημαντική συμβολή του στη διευκόλυνση της μεταφοράς των παιδιών στους κατασκηνωτικούς χώρους.  Επίσης, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των Προσκόπων μας που βοήθησαν υλικά και ηθικά στις κατασκηνώσεις μας και που στελεχώνουν τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης αναλαμβάνοντας τη διαχείριση, με διαφάνεια και υπευθυνότητα, του υλικού και των οικονομικών μας.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας ενόψει της νέας περιόδου 2023-24 είναι:

Για το 1ο Σύστημα Χαλκίδας: Κοτσίφης Νώντας: 6944424759

Για το 4ο Σύστημα Χαλκίδας: Κολοκούρη Βασιλική: 6988229042

Για το 6ο Σύστημα Χαλκίδας: Λιάσκου Ελένη: 6970142502

Για το 1ο Σύστημα Μεσσαπίων: Διακάκης Διονύσης: 6945293392

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Μαΐου 2024