Πώς θα «κρύψετε» το σπίτι σας από τους διαρρήκτες

Οι κίνδυνοι για την ιδιωτικότητά μας από εξωτερικούς παρατηρητές και τα βασικά μέτρα ασφαλείας

10 Οκτωβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μια κλασική τακτική των διαρρηκτών, είναι να στοχεύουν και να παρακολουθούν σπίτια που θεωρούν ότι μπορεί να κρύβουν αξιόλογη λεία.

Και τίποτα καλύτερο γι’ αυτούς από ένα σπίτι που προσφέρει καθαρό οπτικό πεδίο στο εσωτερικό του.

Είναι ευνόητο, λοιπόν, ότι στην περίπτωση αυτή η προστασία της ιδιωτικότητάς μας είναι και ζήτημα ασφαλείας του σπιτιού μας και της περιουσίας μας. Για τον σκοπό αυτό, υπάρχουν κάποια δοκιμασμένα μέτρα, που μπορεί να λάβει ο καθένας.

  • Τα στόρια για τα παράθυρα αποτελούνται από «σκληρά» υλικά, όπως ξύλο, μέταλλο κ.ά., που σχηματίζουν πηχάκια ή πτερύγια. Όταν χαμηλώνουν, τα πηχάκια αυτά δημιουργούν μια ομοιόμορφη δομή που καλύπτει ολόκληρα τα παράθυρα, αποτρέποντας την οπτική πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού. Επίσης, μπορούν να ρυθμίζονται σε διαφορετικές γωνίες, δίνοντάς σας τον έλεγχο της «ποσότητας» φωτός που μπαίνει στο σπίτι. Έτσι, προστατεύουν και από την υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία. Ανάλογη προστασία με τα στόρια, προσφέρουν και τα ρόμαν στα παράθυρα. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι τα ρόμαν είναι υφασμάτινα και δεν προσφέρουν τόσο «συμπαγή» εικόνα προς τα έξω.
  • Τα φιμέ τζάμια είναι από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να ενισχύσετε και να διατηρήσετε το απόρρητο του σπιτιού σας. Για να το πετύχετε, τοποθετήστε μεμβράνες ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία αποχρώσεων, ενώ σημειώστε ότι οι μεμβράνες προσφέρουν έως και 99,9% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και ότι μπορούν να λειτουργούν και ως μονωτικά για τη θερμότητα, εξοικονομώντας σας ενέργεια.
  • Αν ζείτε σε σπίτι με κήπο, θα πρέπει να σκεφτείτε την εγκατάσταση φράχτη. Αυτός μπορεί να είναι ξύλινος ή μεταλλικός και να φτάσει σε ύψος που εσείς κρίνετε σκόπιμο. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε κατά μήκος του να φυτέψετε πυκνούς θάμνους, αφενός γιατί αυτοί ψηλώνοντας κρύβουν ακόμη περισσότερη θέα προς το σπίτι σας, αφετέρου γιατί θα δυσκολέψουν οποιονδήποτε επιχειρήσει να σκαρφαλώσει στον φράχτη σας.
  • Οι τέντες στο μπαλκόνι ή στην αυλή έχουν κύρια… αποστολή να προσφέρουν σκιά. Όμως, παράλληλα μπορούν να προστατεύουν και την ιδιωτικότητά σας. Υπάρχουν αρκετοί τύποι που είναι εξοπλισμένοι με επιπλέον σίτες ή τέντες που τοποθετούνται κάθετα. Επιλέγοντας το κατάλληλο για τον χώρο σας σχέδιο, μπορείτε να διασφαλίσετε με ακόμα έναν τρόπο ότι το σπίτι σας θα μείνει περισσότερο αθέατο.

πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Μαΐου 2024