Σε απόγνωση οι ιχθυοπώλες στη Λάρισα: Πετάνε τα ψάρια

«Πληγή» άνοιξαν στους Λαρισαίους ιχθυοπώλες οι σαρωτικές πλημμύρες του προηγούμενου διαστήματος

17 Οκτωβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

«Πληγή» άνοιξαν στους Λαρισαίους ιχθυοπώλες οι σαρωτικές πλημμύρες του προηγούμενου διαστήματος. Με τον κόσμο να εκφράζει τις φοβίες του στην κατανάλωση ψαριών, μετά την κατάληξη των μολυσμένων υδάτων στη θάλασσα, οι πωλήσεις του συγκεκριμένου προϊόντος έχουν μειωθεί.

Ιχθυοπωλεία εμπορεύονται ψάρια και θαλασσινά από περιοχές εκτός της Θεσσαλίας όπως την Χαλκιδική ή την Καβάλα, ενώ πλέον οι ποσότητες που παραγγέλνουν είναι μικρότερες από τις συνηθισμένες λόγω της μειωμένης κίνησης στην αγορά.

Όπως αναφέρει στο onlarissa.gr ο κ. Χρήστος Σαμαράς, υπεύθυνος κεντρικού ιχθυοπωλείου στη Λάρισα, «ο κόσμος σαφώς επηρεάστηκε και από την πρώτη κιόλας ημέρα ρωτούσε». Ωστόσο, οι περισσότεροι δείχνουν εμπιστοσύνη παρά τους ισχυρισμούς μερικών πως «τα ψαράδικα θα έπρεπε να είναι κλειστά» συμπληρώνει.

Ως προς την λήξη του… συναγερμού ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «είναι θέμα χρόνου και τα όσα προέκυψαν πάνε να ξεχαστούν».

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ιχθυοπώλες που πουλάνε ψάρια στις λαϊκές αγορές της Λάρισας, μάλιστα αναγκάζονται να πετάνε σε αρκετές περιπτώσεις την πραμάτεια τους καθώς τα ψάρια, τους μένουν στα καφάσια χωρίς να πωλούνται.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Απριλίου 2024