,

Δ. Βίτσας: Στις ευρωεκλογές η πρώτη κάθοδος του νέου πολιτικού φορέα

Ποιοι «χωράνε» και ποιοι όχι

13 Νοεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στις διεργασίες για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, μετά τις καταλυτικές εξελίξεις του Σαββατοκύριακου στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Βίτσας σε σημερινές τηλεοπτικές του δηλώσεις.

«Δεν θα έλεγα κόμμα ντε και καλά. Μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντησης που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θάρρος» σημείωσε.

Όσο για το ποιοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν στον πρωτοβουλία είπε αρχικά πως «υπάρχουν δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες δυνάμεις που δεν ήρθαν ποτέ και θέλουν να συνδράμουν στην ριζοσπαστική Αριστερά». «Το ΜεΡΑ25 νομίζω ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το αν θα μπορούσε ένα από τα πρόσωπα αυτά να είναι  ο Π. Λαφαζάνης απάντησε: «Δεν νομίζω αλλά υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2015. Να σας πω ένα πρόχειρο όνομα, που ξέρω ότι δεν θα με παρεξηγήσει, είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περιθώριο σύμπραξης με την Πλεύση Ελευθερίας είπε «αν με ρωτάτε, με τη Ζωή (σ.σ. Κωνσταντοπούλου) το βλέπω δύσκολο γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά, τουλάχιστον επικοινωνιακά».

«Θα επιχειρηθούν συζητήσεις ώστε να διαμορφωθεί ένας τέτοιος χώρος ριζοσπαστικής Αριστεράς» σημείωσε και πρόσθεσε πως ο νέος φορέας θα έχει στελέχη που πρόκειται να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αριστερούς σοσιαλδημοκράτες.

Ο κ. Βίτσας δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως «αν συνεχίσει ο Στ. Κασσελάκης με τα ίδια μυαλά, θα κάνει ενότητα στο τέλος μόνο με τον εαυτό του».

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Δεκεμβρίου 2023