Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά την περίοδο των Χριστουγέννων

Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά-Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

28 Νοεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων τίθεται σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα την Τρίτη (12/12), με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά τις καθημερινές από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ με εξαίρεση το Σάββατο που κλείνουν μία ώρα νωρίτερα.

Επίσης, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τρεις Κυριακές μέσα στον Δεκέμβριο.

Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Aθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων έχει ως εξής:

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για ψώνια την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου. Οι δύο παραμονές (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) που πέφτουν φέτος ημέρα Κυριακή και θα είναι επίσης ανοιχτά τα καταστήματα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τις Κυριακές είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, όμως, την παραμονή 31 Δεκεμβρίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024. Τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, στις 14 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ..

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη κάθε Φεβρουαρίου.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο ειδικά στις εκπτωτικές περιόδους σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Όμως, στις εορταστικές περιόδους Πάσχα και Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανοίγουν κανονικά.

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μαρτίου 2024