,

Έρχεται η Έκθεση Ψωμιού και η Γιορτή Τσίπουρου στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας

20η Έκθεση Ψωμιού & Αρτοσκευασμάτων στην Αμφίκλεια και 21η Γιορτή Τσίπουρου στον Μπράλο

14 Νοεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πιστός στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, ο εμπνευστής και πρωτοπόρος Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας “Η Δαδιώτικη Εστία” διοργανώνει και φέτος την 20η Έκθεση Ψωμιού & Αρτοσκευασμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 19 Νοεμβρίου 2023 στο πρώην κτίριο ΑΤΕ, επί της οδού Ευταξία στην Αμφίκλεια.

Η επιτυχημένη έκθεση θεσμός, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί φόρο τιμής στον άρτο και στην Πολιούχο της Αμφίκλειας, την Παναγία τη Μεσοσπορίτισσα όπως την ονομάζουν οι Δαδιώτες, που εορτάζει στις 21 Νοεμβρίου (Εισόδια της Θεοτόκου).

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε περίτεχνα εκθέματα και ψωμιά, με πρωταγωνίστριες τις πρεβέντες και να απολαύσετε παραδοσιακά εδέσματα, όλα τους φτιαγμένα από τις δραστήριες γυναίκες της Αμφίκλειας και τα μέλη του Συλλόγου.

Συνδυάστε την επίσκεψή σας στην έκθεση με μία περιήγηση στο μοναδικό στην Ελλάδα “Μουσείο Άρτου” και με εξορμήσεις εντός και εκτός Αμφίκλειας. Μία εξαιρετική πρόταση για διασκέδαση είναι η 21η Γιορτή Τσίπουρου στον Μπράλο, η οποία διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μπράλου την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00μ.μ στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η Ανδριάνα Μόκα και ο Γιάννης Τσαπρούνης θα σας κρατήσουν συντροφιά με τις υπέροχες φωνές τους.

Λαϊκή παράδοση και πολιτισμός σε όλες τις εκφάνσεις τους. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την ιστορία και τα είδη του ψωμιού, τον τρόπο απόσταξης του τσίπουρου και την πηγαία φιλοξενία. Δεν θα το μετανιώσετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Δεκεμβρίου 2023