Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Να δοκιμάζεις πάντα το concealer πριν το αγοράσεις, γιατί τελικά όλα εξαρτώνται από τον τόνο επιδερμίδας της κάθε γυναίκας

25 Νοεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

To concealer είναι ένα προϊόν μακιγιάζ που όλες διαθέτουμε στο νεσεσέρ μας, πολλές φορές ωστόσο δεν χρησιμοποιούμε με τον πιο σωστό τρόπο. Φυσικά, δεν είμαστε επαγγελματίες makeup experts, όμως η αλήθεια είναι ότι ένα concealer θέλει ιδιαίτερη διαχείριση για να αποδώσει τα οφέλη που υπόσχεται. Δηλαδή να καλύψει μαύρους κύκλους, σημάδια και δυσχρωμίες που κάνουν το βλέμμα (αλλά και ολόκληρο το πρόσωπο) να δείχνει, συχνά, εξαιρετικά κουρασμένο.

Και μπορεί να νομίζουμε ότι αρκεί να το εφαρμόσουμε απλά κάτω από τα μάτια για να καλύψουμε μαύρους κύκλους και άλλες δυσχρωμίες, η αλήθεια ωστόσο είναι ότι δεν είναι τόσο απλή η χρήση του. Μάλιστα, χρειάζεται να δώσεις πολλή προσοχή στη σωστή επιλογή απόχρωσης για το δέρμα σου, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σου, ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επομένως, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στην κατηγορία “concealer” είναι, αρχικά, να βρεις την ιδανική απόχρωση για σένα, που να δείχνει απολύτως φυσική στο δέρμα σου, σαν να μη φόρεσες ποτέ concealer.

Τι πρέπει να προσέξεις:

Αρχικά, πριν από κάθε αγορά, καλό είναι να δοκιμάζεις στο εσωτερικό του καρπού σου την απόχρωση με τη βοήθεια της αισθητικού στο counter, όπως κάνουμε με τα foundations. Ιδανικά, αν μπορείς να το εφαρμόσεις με κάποια μπατονέτα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σου, θα ήταν ακόμα πιο βοηθητικό ώστε να επιλέξεις τη σωστότερη απόχρωση για σένα. Έχε στο μυαλό σου σε κάθε περίπτωση ότι το concealer πρέπει να δείχνει φυσικό – ενώ χρειάζεται πολύ καλό blending για να απορροφηθεί σωστά από το δέρμα. 

– Έτσι, αν ο στόχος σου είναι απλά η φωτεινότητα κάτω από τα μάτια και δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο θέμα να καλύψεις, καλό είναι να επιλέξεις ένα concealer που θα είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το foundation σου. Πρόκειται για έναν γενικό κανόνα που εφαρμόζεται σε όλους τους τόνους επιδερμίδας.

– Αν τώρα είσαι ανοιχτόχρωμη, με έντονες δυσχρωμίες κάτω από τα μάτια, θα πρέπει να επιλέξεις ένα concealer που θα είναι και πάλι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το foundation που χρησιμοποιείς, αλλά θα έχει λίγο κίτρινο υποτόνο στη σύνθεσή του για να χαρίσει ένα warm αποτέλεσμα.

– Αν είσαι σκουρόχρωμη με πολύ κουρασμένα μάτια, το concealer σου θα πρέπει να είναι μεν στο ίδιο χρώμα με το foundation που χρησιμοποιείς, θα έχει ωστόσο έναν peach υποτόνο (πορτοκαλί). Στην περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει και δεν καλύπτεται, ίσως χρειαστεί να πάρεις και ένα concealer που θα είναι έναν τόνο πιο σκούρο από το foundation.

Προσοχή στον εξής μύθο: Παλιότερα κυκλοφορούσε η άποψη ότι όλα τα ανοιχτόχρωμα concealers καλύπτουν τους μαύρους κύκλους. Κι ενώ σε γενικές γραμμές μπορεί να ισχύει, υπάρχουν περιπτώσεις που σε μια γυναίκα μπορεί να βγάλει γκρι και να επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουμε. Τι να κάνεις για να το αποφύγεις; Να δοκιμάζεις πάντα το concealer πριν το αγοράσεις, γιατί τελικά όλα εξαρτώνται από τον τόνο επιδερμίδας της κάθε γυναίκας.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μαρτίου 2024