Παγκόσμια διάκριση για τον Διστομίτη Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Δημάκα

Για την από τον καιόμενο Ελικώνα

30 Νοεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Φαίνεται ότι τελικά “το έχουν” στο Δίστομο με την ωραία φωτογραφία!

Πριν λίγο καιρό, ο κ. Γιάννης Καλύβας, που μεγάλωσε στο Δίστομο, ενθουσίασε με τις υπέροχες φωτογραφίες του, στην περιοχή Ομόνοια της Αθήνας.

Τώρα,  ο Διστομίτης Αντιδήμαρχος του Δήμου, κ. Παναγιώτης Δημάκας, ξεχώρισε παγκόσμια! Μια φωτογραφία του κ. Δημάκα ήταν μεταξύ των 23 καλύτερων σε όλο τον κόσμο, που επέλεξε το παγκοσμίου κύρους Ευρωπαϊκό Πρακτορείο Φωτογραφιών”(EPA images) στον τομέα της κλιματικής κρίσης.

Αφορά, δυστυχώς, μια φωτογραφία, από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, που ξεκίνησε από τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, πίσω από το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδας, και έκαψε μεγάλο μέρος του Ελικώνα και την πλούσια βλάστηση γύρω από την Μονή του Οσίου Λουκά.
Η μικρή ιστορία της φωτογραφίας

Ενώ το βράδυ μαινόταν η πυρκαγιά, ο Διευθυντής του τμήματος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Ευάγγελος  Βαρδουλάκης, ζήτησε από τον  δημοσιογράφο κ. Λουκά Δημακα (που ήξερε ότι ήταν στο Δίστομο), να τον διευκολύνει, λόγω ώρας στέλνοντας του μερικές φωτογραφίες από το μέτωπο, για το EPA images.

Λόγω ώρας και συνθηκών, ήταν αδύνατο να βρεθεί τοπικός φωτογράφος. Ζήτησε λοιπόν από τον (ξάδελφό του) Αντιδήμαρχο Παν. Δημακα, που ήταν στο πύρινο μέτωπο με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών.

Οι φωτoγραφίες, στάλθηκαν στην Αθήνα και από εκεί στο  EPA images! Μια, διακρίθηκε, αυθημερόν ως η καλύτερη της ημέρας και τώρα, στην ετήσια επισκόπηση η φωτογραφία, αυτή ήταν μια από τις 23 καλύτερες στον κόσμο στη κατηγορία Κλιματική Κρίση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Απριλίου 2024