,

Χωριστή ανακύκλωση στο 2ο Λύκειο Θήβας με κόκκινους και κίτρινους κάδους

Υπό την αιγίδα του ΦΟΔΣΑ και του Δήμου Θηβαίων

29 Νοεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σήμερα, επισκέφθηκαν το 2ο Λύκειο Θήβας, ο Δήμαρχος Θηβαίων και αντιπρόεδρος ΦΟΔΣΑ, κ. Γιώργος Αναστασίου μαζί με τον Γενικό Διευθυντή  ΦΟΔΣΑ κ. Χαράλαμπο Τσοκανή και τον Προϊστάμενο Τεχνικών Έργων κ. Ηλία Γεωργίου σε μια συνάντηση για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού ζητήματος της ανακύκλωσης μέσα στο σχολείο.

Οι καθηγητές τους καλοδέχθηκαν και δήλωσαν πρόθυμοι να εμφυσήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες την ευσυνειδησία και την περιβαλλοντική φροντίδα μέσω της ανακύκλωσης. Στον αύλειο χώρο του σχολείου έχουν ήδη τοποθετηθεί οι κίτρινοι και οι κόκκινοι κάδοι, προκειμένου να συντελεστεί η χωριστή διαλογή των απορριμμάτων με τους κίτρινους κάδους να δέχονται χαρτί και χαρτόνι ενώ οι κόκκινοι πλαστικό και μέταλλο, ανακυκλώσιμα απορρίμματα την αποκομιδή των οποίων αναλαμβάνει ο Δήμος Θηβαίων.

Η ανακύκλωση πρέπει να αποτελεί έναν σημαντικό τομέα της καθημερινότητας γιατί προσφέρει μέσω την επαναχρησιμοποίησης και της ανάκτησης υλικών, πολύτιμους πόρους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου η νέα υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την λειτουργία της, συλλέγει τα απορρίμματα από τους μπλε και πράσινους κάδους και άμεσα θα ξεκινήσει την αποκομιδή των καφέ κάδων για τα οργανικά απορρίμματα τα οποία θα περνούν από επεξεργασία για την παραγωγή κομπόστ που θα διανέμεται δωρεάν στους πολίτες αλλά και στους αγρότες του Δήμου μας. Ο ίδιος πρόσθεσε επιπλέον, ότι αλλάζουμε σελίδα και βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή με περισσότερα εργαλεία αλλά και προκλήσεις και θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μαρτίου 2024