Έξι πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο υπνοδωμάτιό σας

Οι επαγγελματίες μίλησαν για το ποια αντικείμενα πρέπει να κρατήσετε μακριά από το χώρο του ύπνου σας

26 Ιανουαρίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το υπνοδωμάτιό σας, όπως κι αν έχει δημιουργηθεί -είτε από κάποιον επαγγελματία designer, είτε από το προσωπικό σας γούστο- πρέπει να είναι και να σας κάνει να νιώθετε ότι βρίσκεστε στο καταφύγιό σας.

Σύμφωνα με το southernliving.com, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι «απαγορευτικά» για τον πιο χαλαρωτικό χώρο μέσα στο σπίτι σας. Παρακάτω, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων αποκαλύπτουν έξι αντικείμενα που απλά δεν ανήκουν στο χώρο του ύπνου σας.

Αντικείμενα σχετικά με τη δουλειά

Βάλτε ως ύψιστη προτεραιότητα να κρατήσετε οτιδήποτε σχετίζεται με την εργασία σας μακριά από την κρεβατοκάμαρα. «Προσπαθήστε να το διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο γαλήνιο και χαλαρωτικό», τονίζει η Molly Basile, ιδρύτρια του Molly Basile Interiors στο Mount Pleasant, η οποία συνιστά να δημιουργήσετε έναν χώρο γραφείου αλλού μέσα στο σπίτι. Η Κάρα Μίλερ, ιδρύτρια του Kara Miller Interiors στο Τζούπιτερ της Φλόριντα, συμφωνεί, σημειώνοντας πως «Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι το καταφύγιό σας από τον έξω κόσμο».

Σκληρό φωτισμό πάνω από το κεφάλι

Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να βασίζεστε στο «μεγάλο φως», όπως έχει γίνει γνωστό. «Απαρνηθείτε το σκληρό φωτισμό και διπλασιάστε τις επιτραπέζιες λάμπες, τις απλίκες δίπλα στο κρεβάτι και ένα όμορφο φωτιστικό οροφής -όλα με διακόπτες dimmer- για απόλυτο έλεγχο του φωτός», συμβουλεύει η Lindsay Speace, ιδρύτρια του Lindsay Speace Interiors στο Raleigh.

Τέχνη χωρίς νόημα

Αν ένα έργο τέχνης δεν σας λέει κάτι, αφήστε το πίσω, λέει η Jennifer McKissick, ιδρύτρια του Jennifer McKissick Interiors στο Greenville. «Περιμένετε μέχρι να έχετε κάτι πραγματικά ουσιαστικό για να το εκθέσετε», λέει. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην κρεβατοκάμαρα, η οποία πρέπει να είναι το καταφύγιό σας και όπου θα εκθέτετε μόνο τα πιο οικεία και προσωπικά σας ξεχωριστά κομμάτια».

Στο δικό της χώρο ύπνου, η McKissick έχει κρεμάσει συναισθηματικά έργα από τα ταξίδια της. «Υπάρχουν πολλοί κενοί χώροι στους τοίχους της κρεβατοκάμαράς μας, αλλά περιμένω να τους γεμίσω μέχρι να μας βρουν τα κατάλληλα κομμάτια», προσθέτει.

Ένα ακατάστατο κομοδίνο

Κανείς δεν θέλει να ξυπνάει σε ένα κομοδίνο καλυμμένο με ακαταστασία. Αντιθέτως, επιλέξτε ένα κομοδίνο με συρτάρι -και χρησιμοποιήστε το- λέει η Mallory Mathison Glenn, ιδρύτρια της Mallory Mathison Inc. Προτείνει να τοποθετήσετε έναν δίσκο στην κορυφή για να μαζέψετε μικρά διακοσμητικά κομμάτια, όπως κορνίζες και ένα μικρό ρολόι.

Υπερμεγέθεις τηλεοράσεις

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς την τηλεόρασή σας -η McKissick καταλαβαίνει ότι πολλοί άνθρωποι αγαπούν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές από το κρεβάτι- αλλά κάντε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε τις ογκώδεις τηλεοράσεις μέσα στο υπνοδωμάτιο. Η McKissick συνιστά να παραμείνετε στο εύρος πλαισίων 19 έως 24 ιντσών.

Έντονα χρώματα

Κρατήστε τα έντονα χρωματιστά αντικείμενα μακριά από την κρεβατοκάμαρα, λέει η Lauren Deloach, ιδρύτρια της Lauren Deloach Interiors. «Μας αρέσει να το λούζουμε σε απαλές, ξεκούραστες αποχρώσεις και μοτίβα που ενθαρρύνουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να ξεκινάει τα πρωινά του σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα, και στη συνέχεια να ηρεμεί και να χαλαρώνει μετά από μια κουραστική μέρα», λέει.

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Μαΐου 2024