,

Εκτός Κυβέρνησης ο Γιάννης Οικονόμου

Πρόκειται προφανώς για μια αλλαγή που έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα σε ένα καίριο υπουργείο, για την εικόνα της Κυβέρνησης προς τους πολίτες

3 Ιανουαρίου 2024

του/της Newsroom

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Όπως έγινε αντιληπτό στη νέα σύνθεση δεν συμμετέχει ο βουλευτής Φθιώτιδος, Γιάννης Οικονόμου, μέχρι σήμερα υπουργός προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται προφανώς για μια αλλαγή που έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα σε ένα καίριο υπουργείο, για την εικόνα της Κυβέρνησης προς τους πολίτες. Τα απανωτά κρούσματα έχουν πλήξει την εικόνα της σε αυτό τον τομέα, ο οποίος παίζει ουσιαστικό ρόλο στην επιδοκιμασία των εκλογικού σώματος προς την κάθε Κυβέρνηση. Το υπουργείο αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κατά γενική ομολογία έχει να επιδείξει πλούσιο έργο σ’ αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30 Απριλίου 2024