Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σκύρο

Επίσκεψη και σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Λέσβο, Δωδεκάνησα και Χίο

4 Ιανουαρίου 2024

του/της Newsroom

Σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Λέσβο, Σκύρο, Δωδεκάνησα και Χίο επισκέφθηκε, χθες, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό για το νέο έτος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε ευχές στη Λέσβο με το προσωπικό της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), με τον κυβερνήτη, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα της κανονιοφόρου «Πολεμιστής» καθώς και με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του περιπολικού ανοικτής θαλάσσης «Φούρνοι» του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατά την παραμονή του στη Λέσβο, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο.

Στη Σκύρο, αντάλλαξε ευχές με τον διοικητή και το προσωπικό της 135 Σμηναρχίας Μάχης, με τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής (Readiness), καθώς και με προσωπικό της 22ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT PAC III και του κλιμακίου της 390 Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Στη Χίο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα ετοιμότητας των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο του νησιού καθώς και με τον κυβερνήτη, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του ταχέος περιπολικού κατευθυνόμενων βλημάτων «Καραθανάσης».

Επιπλέον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε ευχές, στην Κίναρο, με την κ. Ειρήνη Κατσοτούρχη, γνωστή ως κυρά – Ρηνιώ, μοναδική κάτοικο που υψώνει καθημερινά με υπερηφάνεια την ελληνική σημαία στο νησί ενώ κατέθεσε επίσης στεφάνι στο μνημείο των τριών πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά την διεξαγωγή άσκησης την 11 Φεβρουαρίου 2016.

Ακόμη, επισκέφθηκε το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι και την Παναγιά, και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των επιτηρητικών φυλακίων τους.

Απευθυνόμενος στο σύνολο του προσωπικού, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, με υγεία και προσωπική, επαγγελματική πρόοδο στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Εξήρε, δε, τη σπουδαιότητα της αποστολής τους στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τους συνεχάρη για τον επαγγελματισμό, το υψηλό ηθικό και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής τους, και έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουλίου 2024