Αυξήσεις έως και 41% στα δημοτικά τέλη από τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Μετάλλου

14 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Αύξηση «φωτιά» στα ανταποδοτικά τέλη αποφάσισε στις 26 Φλεβάρη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου με τις ψήφους της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε αυξήσεις για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό που φτάνουν το 35,7% για τις κατοικίες και το 41,28% για τις επαγγελματικές στέγες των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων.

Σε ψήφισμά του, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Εύβοιας καταγγέλλει τις αυξήσεις τονίζοντας ότι έρχονται την ώρα που η δυσβάσταχτη ακρίβεια που ταλανίζει τη σημερινή οικογένεια τροφοδοτεί με τεράστια κέρδη τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους, τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ. Ενώ η υψηλή έμμεση φορολογία στα τρόφιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης μαζί με τον Ειδικό Φόρο στην Ενέργεια και στα καύσιμα έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη των τιμών και στην ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα.

Καταγγέλλει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις στον πραγματικό μισθό τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ την ίδια ώρα η δημοτική αρχή δεν κάνει καμία αύξηση στα  μεγάλα εργοστάσια της περιοχής και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ.

 

Το Συνδικάτο διεκδικεί:

Να παρθούν άμεσα πίσω οι άδικες αυξήσεις των δημοτικών τελών που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Να διεκδικηθούν εδώ και τώρα πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να πληρώσουν αυτοί που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024