Δρομολογούνται προληπτικά έργα για επόμενες πιθανές φυσικές καταστροφές

Ποιοί Δήμοι της Φθιώτιδας λαμβάνουν χρηματοδότηση

8 Μαρτίου 2024

του/της Newsroom

Σε συνέχεια συνεργασίας του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, δρομολογούνται χρηματοδοτήσεις για έργα / μελέτες που αφορούν στην εφαρμογή μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών των μελλοντικών φυσικών καταστροφών και στην εφαρμογή μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές στις υποδομές αρμοδιότητας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Ειδικότερα, με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι χρηματοδοτήσεις που αφορούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Π.Ε. Φθιώτιδας είναι:

  1. Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και καθαρισμοί ρεμάτων από πλημμύρα (Daniel), 3 εκατομμύρια ευρώ.
  2. Για τον Δήμο Δομοκού: Αποκαταστάσεις ζημιών αγροτικής οδοποιίας και υποδομών (Daniel και Elias) και αποκαταστάσεις ζημιών σε αρδευτικό δίκτυο, 3 εκατομμύρια ευρώ.
  3. Για τον Δήμο Μακρακώμης: Κάλυψη αναγκών και αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές, 500.000 ευρώ.
  4. Για τον Δήμο Στυλίδας: Αποκαταστάσεις ζημιών σε δίκτυα και υποδομές (Daniel), 400.000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της αποκατάστασης, στήριξης, και βελτίωσης των υποδομών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Απριλίου 2024