Επίκαιρη Ερώτηση Γιώργου Κοτρωνιά για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας

Ο βουλευτής θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, μέχρις ότου γίνει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας η πρώτη και καλύτερη μονάδα του συστήματος υγείας στην περιφέρεια Στερεάς

6 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και τα ζητήματα υπολειτουργίας πολλών κλινικών λόγω υποστελέχωσης από τις παραιτήσεις γιατρών, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι, για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των κλινικών προχωράει στην κάλυψη θέσεων, με προκήρυξη που έγινε την περασμένη εβδομάδα και αφορά: μία θέση διευθυντού αναισθησιολογίας, δύο θέσεις αναισθησιολογίας, μία θέση επιμελητή Β για το ΤΕΠ, μία θέση παθολογίας, μία θέση παθολογίας -Ογκολογίας, μία θέση παιδιατρικής και μία θέση πνευμονολογίας -φυματιολογίας, με την πεποίθηση ότι θα υπάρξει βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Στην δευτερολογία του ο βουλευτής τόνισε ότι, η εικόνα αδικεί την Κυβέρνηση, που αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει σε υποδομές, ειδικά μηχανήματα και επεκτάσεις κλινικών, πρότεινε δε στις προκηρύξεις να λαμβάνεται υπ’ όψιν η εντοπιότητά και να προβλέπεται υποχρεωτική παραμονή των νεοπροσλαμβανόμενων αλλά και οι προκηρύξεις να γίνονται κατά υγειονομική περιφέρεια και όχι συνολικά για την επικράτεια.

Ο βουλευτής θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα και να παρεμβαίνει μέχρις ότου γίνει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας η πρώτη και καλύτερη μονάδα του συστήματος υγείας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Απριλίου 2024