Λιβαδειά: Προβολή της ταινίας «Τσίου» στον cineplex Φίλιππος

Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 20.30 μ.μ.

15 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

“Δεκαπενταύγουστο στη Αθήνα μένουνε μόνο οι μπατίρηδες και όσοι δεν έχουν κόσμο για να πάνε έξω. Εκείνος ο Δεκαπενταύγουστος ήταν πολύ δύσκολος. Φράγκα δεν υπήρχανε, δηλαδή ίσα – ίσα το πιώμα μου… Εκείνη τη μέρα θυμάμαι, όλος ο κόσμος που είχε μείνει στην Αθήνα ήταν πολύ τρελαμένος…”.

Κάπως έτσι ξεκινάει η αφήγηση του Τσίου για εκείνο το καλοκαίρι που, μόνος στην Αθήνα, προσπάθησε να βρει τη δόση του και μαζί με αυτήν βρήκε και έναν ολόκληρο κόσμο από γνωστούς και άγνωστους της διπλανής πόρτας, σε μια διαρκή αναζήτηση ταυτότητας που έμελλε να μείνει στην ιστορία.

Ο Τσίου αποτέλεσε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Μάκη Παπαδημητράτου το 2005. Την ίδια χρονιά θα αποσπάσει στο 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το βραβείο FIPRESCI της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου και τα βραβεία καλύτερου σεναρίου και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα κρατικά βραβεία ποιότητας. Έκτοτε ταξίδεψε σε σημαντικά Φεστιβάλ ανά την υφήλιο, όπως στο Σαν Φρανσίσκο, το Παρίσι, το Λουξεμβούργο, το Σικάγο και την Ισπανία, αποσπώντας αξιοζήλευτες κριτικές.

 

Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητράτος

Παίζουν: Αλέξανδρος Παρίσης, Τζένη Θεωνά, Ερρίκος Λίτσης, Μάκης Παπαδημητράτος, Αναστάσιος Κολοβός, Γιάννης Μητάς

Διάρκεια: 83’

Την ταινία θα παρουσιάσουν ο Σκηνοθέτης και ο Λειβαδίτης ηθοποιός Γιάννης Μητάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2024