Πάνδημη Λιτανεία στην Μαλεσίνα Λοκρίδος

Δείτε φωτογραφίες

26 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η καθιερωμένη πλέον Ιερά Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου εκ της χειρός του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού  πραγματοποιήθηκε και φέτος το απόγευμα της 25ης Μαρτίου με πάνδημη την συμμετοχή των πιστών στην πόλη της Μαλεσίνας, στην καρδιά της Λοκρίδος.

Η λιτάνευση πραγματοποιείται κατ’ έτος εις ανάμνησιν της ιεράς εκείνης μοναχικής Λιτανείας της 25ης Μαρτίου του έτους 2021, που πραγματοποίησε μόνος του τότε ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας κ. Συμεών, εν μέσω της θανατηφόρου πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία είχε βυθίσει την πόλη της Μαλεσίνας με δεκάδες νεκρούς.

Την Ιερά Λιτανεία ευλόγησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος και  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ξεκινώντας από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας, όπου τελέστηκε ικετήριος δέηση, διήλθε τους δρόμους της Μαλεσίνας και κατέληξε στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών και πολλών παιδιών με παραδοσιακές στολές.

Στην Ιερά Λιτανεία, μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν οι αρχές του τόπου με προεξάρχοντα τον  Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης τελέσθηκε Πανηγυρική Δοξολογία και Αρχιερατικὴ Δέηση επί τη αφίξει του Ιερού Λειψάνου, ενώ στις Ιερές Ακολουθίες έψαλε χορός μαθητών του Παραρτήματος Μαλεσίνας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της θανατηφόρου πανδημίας, μνημονεύοντας κατ’ όνομα όλους τους κεκοιμημένους αδελφούς, ενώ απηύθυνε μέσα στον Ναό και λόγο παρακλήσεως, εις τον οποίο αντιφώνησαν τόσο ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας και Αρχιερατικός Επίτροπος Οπουντίων και Μαλεσσίνης, Πρωτ. π. Αθανάσιος Λατσούδης όσο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος.

 

Δείτε φωτογραφίες από τον Δημήτριο Ανάγνου:

https://flic.kr/s/aHBqjBiF9Q

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024