Σήμερα η μεγάλη παρέλαση του Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας «Στα ίχνη του Ευρίπου»

Παρουσιάζει η Ελίνα Παπίλα - Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θέσεις Σαμαρειτών - Χώροι στάθμευσης

17 Μαρτίου 2024

του/της Newsroom

Η τελευταία ημέρα της Αποκριάς, Κυριακή 17 Μαρτίου, έρχεται με πρωινές αποκριάτικες περιπέτειες για παιδιά και συνεχίζει το απόγευμα «ταράζοντας» τα στενά του Ευρίπου, με ένα υπερθέαμα μέσα στη θάλασσα.

  • Κυριακή 17 Μαρτίου 2024
  • «Αποκριάτικες περιπέτειες με το Πολιτισμικό Σχολείο»/ Ώρα 11:00, πλατεία Αγίου Νικολάου

Το Πολιτισμικό σχολείο του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ’ Αλωνάκι» μεταφέρεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου, ετοιμάζοντας πλήθος αποκριάτικων δραστηριοτήτων για παιδιά, καλώντας όλους τους μικρούς πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων να συμμετέχουν.

  • ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ – «Στα ίχνη του Ευρίπου» / Ώρα 19:00, παραλία Χαλκίδας

Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας χωρίς θάλασσα γίνεται;

Η τελετή λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2024 παίρνει τη σκυτάλη, με ένα υπερθέαμα φωτός, ήχου, πυροτεχνημάτων, πολλές εκπλήξεις και πρωταγωνιστή τον μοναδικό Εύριπο, που μας καλεί να ανακαλύψουμε τα ίχνη του…

Η βραδιά κλείνει με μια παραθαλάσσια συναυλία με τον μοναδικό Κωστή Μαραβέγια. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, μετά από αρκετά χρόνια βγαίνει εκτός Αθηνών, σε ένα mini tour, παρέα με την ατρόμητη κι αεικίνητη μπάντα του και μια χούφτα τραγούδια που μας φέρνουν αγκαλιά, μας σέρνουν στο χορό και μας συγκινούν. Το concept είναι απλό: 9 τύποι μπαίνουν σε ένα βαν, αποβιβάζονται στη Χαλκίδα, πιάνουν «πόστο» μπροστά στο όρθιο κοινό και υπόσχονται να μας ιδρώσουν, φέρνοντας το καλοκαίρι στην καρδιά του Μαρτίου.

Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια

Η βραδιά της τελετής λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2024 «κλείνει» με την παραθαλάσσια συναυλία και τον μοναδικό Κωστή Μαραβέγια.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, μετά από αρκετά χρόνια βγαίνει εκτός Αθηνών, σε ένα mini tour, παρέα με την ατρόμητη κι αεικίνητη μπάντα του και μια χούφτα τραγούδια που μας φέρνουν αγκαλιά, μας σέρνουν στο χορό και μας συγκινούν.

Το concept είναι απλό: 9 τύποι μπαίνουν σε ένα βαν, αποβιβάζονται στη Χαλκίδα, πιάνουν «πόστο» μπροστά στο όρθιο κοινό και υπόσχονται να μας ιδρώσουν, φέρνοντας το καλοκαίρι στην καρδιά του Μαρτίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θέσεις Σαμαρειτών

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την Κυριακή 17 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού, ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΩΡΑ 17:00 ΕΩΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 22:00 ΠΕΡΙΠΟΥ και είναι οι εξής:

Α) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΗΣ ΟΔΟΥΣ

Κέντρο Χαλκίδας: Οδοί Κώτσου, Παπαναστασίου, Νεοφύτου, Κατσικογιάννη, Ρεγκούκου, Μιαούλη, Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγγελή Γοβιού.

Υπόλοιπο Χαλκίδας: Οδοί Λιάσκα και Παπαστρατή / Στην οδό Παπαστρατή η κυκλοφορία θα επιτρέπεται έως το πρώην ΚΕΠ και χωμάτινο γήπεδο του Πάρκου Βούρκου.

Παλαιά Γέφυρα: Ολική διακοπή κυκλοφορίας.

Β) ΣΤΗΝ ΚΑΝΗΘΟ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Η ροή των οχημάτων από και προς Κάνηθο, θα γίνεται μόνο μέσω Γλύφας και Υψηλής Γέφυρας.

Θα ισχύει:

  1. Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Μακαρίου, από τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους έως και την παλαιά Γέφυρα.
  2. Η οδός Λουκιανού Καρώνη θα είναι ανοιχτή, με κατεύθυνση μόνο προς Λ. Καραμανλή.
  3. Στη Λ. Καραμανλή, θα είναι ανοιχτό μόνο το ρεύμα από την οδό Λουκιανού Καρώνη προς Κάνηθο.
  4. Η οδός Θηβών, από τη συμβολή της με την οδό Νικοδήμου έως και τη συμβολή της με την οδό Λουκιανού Καρώνη, θα είναι κλειστή.

– ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν για ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, πλην των οχημάτων ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης, των ταξί και των οχημάτων των συντελεστών του Δήμου Χαλκιδέων.

– Για την ασφάλεια των πολιτών και για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, θα υπάρχουν εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών και Διασωστών του Παραρτήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα εξής σημεία:

  1. Αγάλματα
  2. Εφετείο Εύβοιας
  3. παλαιά Γέφυρα (Βοιωτική ακτή)

Χώροι στάθμευσης

Λόγω των κυκλοφοριακών μέτρων με κλειστούς δρόμους που θα ισχύσουν την Κυριακή 17 Μαρτίου, για τις εκδηλώσεις του «Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας», από ώρα 17:00 έως κι ώρα 22:00 περίπου, σας ενημερώνουμε σχετικά με τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης που έχουν οριστεί, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στο κέντρο της Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα:

–  ΚΑΝΗΘΟΣ

  1. Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθος «Τ. Καμπούρης» και περιμετρικά αυτού
  2. Περιοχή Ιχθυόσκαλας, παραλίας «Ροδιές» και περιμετρικά αυτών
  3. Σιδηροδρομικός Σταθμός ΟΣΕ

– ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

  1. Έναντι Διοικητηρίου Π.Ε Εύβοιας
  2. Περιοχή Τένις
  3. Χώρος ΚΤΕΛ
  4. Πάρκο Λαού
  5. Κλειστό Δ.Α.Κ «Μελίνα Μερκούρη»
  6. Πάρκο Βούρκου και χωμάτινο γήπεδο Βούρκου
  7. περιοχή Καρνάγια (ποδηλατόδρομος Αγίας Μαρίνας)

– ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

– Τα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ θα σταθμεύουν στο Πάρκο του Λαού.

– Η αποβίβαση/επιβίβαση των επιβατών τους θα γίνεται επί της οδού Καραγιάννη, στην περιοχή Βούρκου, στη δεξιά πλευρά, όπου θα είναι σταθμευμένα και ταξί.

– Το πέρας εφοδιασμού/τροφοδοσίας των καταστημάτων θα πραγματοποιηθεί έως ώρα 15:00

– Θα υπάρχουν φυλασσόμενες διασταυρώσεις προς τα ιδιωτικά parking, που βρίσκονται εντός του δακτυλίου απαγόρευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Απριλίου 2024