,

Σχεδιάζονται δράσεις προβολής των οινοπαραγωγών της Στερεάς στις ευρωπαϊκές αγορές

Κώστας Γαλάνης: "Σε αυτή τη βάση ολιστικής προσέγγισης της διεθνούς προβολής των εξαιρετικά ποιοτικών οίνων της Περιφέρειάς μας θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις ώστε να οργανωθεί η πολιτική στήριξης των παραγωγών"

15 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σύσκεψη που διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Γαλάνης με τον Γραμματέα της ΕΝΟΑΚΕ κ. Νίκο Ζαχαρία και τον κ. Λεωνίδα Χατζημιχάλη από το Κτήμα Χατζημιχάλη με σκοπό τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό δράσεων προβολής των ΠΓΕ οίνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές.

Συμφωνήθηκε ότι, όπως είχε δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΟΑΚΕ, θα συνεχιστεί με νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα η στήριξη της Περιφέρειας στις δράσεις εξωστρέφειας των οινοπαραγωγών. Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη εμπλουτισμού των δράσεων προβολής με αξιοποίηση των social media, master classes, γευσιγνωσίες, έντυπες & ηλεκτρονικές διαφημιστικές καταχωρήσεις, ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) στην Ελλάδα δημοσιογράφων του κλάδου, κλαδικές εκθέσεις κλπ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μπάμπης Καραβάς, η Ειδική Συνεργάτης του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα & τις Διεθνείς Σχέσεις Ρούλα Κεχρή και η Σύμβουλος του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Ελευθερία Τσαγκαράκη.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γαλάνης:Σε αυτή τη βάση ολιστικής προσέγγισης της διεθνούς προβολής των εξαιρετικά ποιοτικών οίνων της Περιφέρειάς μας, θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις ώστε να οργανωθεί η πολιτική στήριξης των παραγωγών σε βάθος χρόνου και σε συνέργεια με τις δικές τους δράσεις και επιδιώξεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Απριλίου 2024