,

Αναχώρησε από τη Χαλκίδα για το Άγιο Όρος, η Αγία Φωτεινή

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

15 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, αναχώρησε, μετά από τριήμερο προσκύνημα στον Ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, ο ιερός και άφθατρος πους της αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Το πρωί της Κυριακής, στον Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Συλλειτουργοί του Θεοφιλεστάτου ήταν οι αρχιμ. Ναθαναήλ-Καθηγούμενος τη Ι. Μονής Ιβήρων Αγ. Όρους, Νήφων Συριανός-πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Νήφων Ιβηρίτης, Χρυσόστομος Καλύβας-ιεροκήρυκας και Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αιμιλιανός Χρήστου-προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Νικόλαος Πριμηκύριος-ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Τιμ. Προδρόμου Χαλκίδος, ο οικον. Αναστάσιος Χρήστου-πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου της Ενορίας Τιμ. Προδρόμου Χαλκίδος και ο διάκ. Χρήστος Ραμαντανάκης.

Πριν την αναχώρηση του ιερού λειψάνου, ετελέσθη η ιερά ακολουθία του Μικρού Αγιασμού.

Ιδιαιτέρως συγκινητικό ήταν το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητές κατέκλυσαν τον Ι. Ναό, ώστε να προσκυνήσουν τον ιερό θησαυρό της Πίστεώς μας, αποδίδοντας αγάπη και τιμή στην προσφιλή αγία των Χαλκιδέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαΐου 2024