Εκλογές στο Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών

Τι αποφάσισε το Δ.Σ

8 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το ΔΣ του Τοπικού Τμήματος Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών συνεδρίασε την 16-3-2023 κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου, με μοναδικό  θέμα: «Προσδιορισμός ημερομηνίας για την σύγκλιση εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Τ.Τ.».

Εν απαρτία το ΔΣ αποφάσισε:

α) Να ορίσει ημερομηνία της ως άνω Γ.Σ. την 14η Απριλίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Γυμνασίου Αλιβερίου.

β) Η υποβολή υποψηφιοτήτων να κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και την 10η Απριλίου 2024 στον Γραμματέα κ. Θεόδωρο Γκέκα (τηλ. 6955698964). Εναλλακτικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο gtzani@tee.gr

Σημειωτέον, ότι προϋπόθεση συμμετοχής είναι η καταβολή της ετήσιας συνδρομής 2024 που ορίζεται στο ποσό των 20€  και στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η παραλαβή του τελευταίου τόμου του Αρχείου Ευβοϊκών Σπουδών. Εξυπακούεται ότι αυτή μπορεί να καταβληθεί και την ημέρα των εκλογών.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού της ΕΕΣ δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αποκτούν τα μέλη έξι μήνες μετά την έγκριση της εγγραφής των. Τα εγγεγραμμένα μέλη που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα ειδοποιηθούν με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  (email) και με μήνυμα (sms).

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΤΛ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ 1997-2023.

 • 5- Μαίου 1997. Ίδρυση Τοπικού Τμήματος Αλιβερίου της ΕΕΣ και εκλογές από τις οποίες προέκυψε το εξής Διοικητικό Συμβούλιο: Π. Κατέβας, πρόεδρος, Γ. Τζάνης, αντιπρόεδρος, Α. Ποθητάκης γραμματέας, Λ. Μεγαρίτη, ταμίας και  Ε. Κρόκος, Θ. Γκέκας και Αικ. Καράπα, μέλη.
 • 18- Οκτωβρίου 1997. Εναρκτήρια εκδήλωση με Διάλεξη της Μαρίας Φουσάρα  και συνδρομή του Τ.Τ. Αλιβερίου στην οργάνωση της εκδήλωσης. Θέμα της ομιλίας: «60 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών»
 • 25- Οκτωβρίου 1997. Συνδιοργάνωση με την Κοινότητα του Αργυρού (Βίρας) Καρυστίας εκδήλωσης με αφορμή τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Βιργιώτη ήρωα Νικολάου Κριεζώτη.
 • 14-Δεκεμβρίου 1997. Το Τ.Τ. Αλιβερίου διοργανώνει για τους φίλους και τα μέλη του εκδρομή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με ξενάγηση. Ακολούθησε παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο θέατρο «Ρεξ»
 • 25- Σεπτεμβρίου 1999. Διοργάνωση διάλεξης του Αλιβεριώτη παιδοψυχιάτρου και ποιητή Θανάση Χατζόπουλου στο Εργατικό Κέντρο με θέμα: «Μάθηση και ψυχική υγεία».
 • 22-Μαρτίου 2000. Εκδήλωση με Ομιλία του Χρήστου Οικονόμου και θέμα : «Η συμβολή του Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής στην Επανάσταση του 1821.
 • 23-ΜαΪου 2001. Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου από τις οποίες προέκυψε το εξής ΔΣ: 1. Κατέβας Παναγιώτης πρόεδρος, 2. Μπιμίκας κων/νος γραμματέας, 3. Τζάνης Γεώργιος αντιπρόεδρος ,4. Μεγαρίτη Λευκή, 5. Κούρτης Ιωάννης μέλος, 6.Μπιμπλής Νικόλαος μέλος,7. Θαλάσση Παρασκευή μέλος.
 • 18- Ιουλίου 2001. Επίσκεψη στο Ηρώδειο σε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη.
 • 25- Αυγούστου 2001. Εκδρομή στην Επίδαυρο για τη παράσταση «Μήδεια» από το Αμφι- θέατρο του Σπ. Ευαγγελάτου.
 • 13 έως 23 Απριλίου 2002. Αφιέρωμα στον Αλιβεριώτη σκηνοθέτη Σταύρο Ιωάννου. Προβολή των  ταινιών του, και συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
 • 20-Αυγούστου 2004. Απεβίωσε ο Πρόεδρος του Τ.Τ. Αλιβερίου της ΕΕΣ Παναγιώτης Κατέβας. Το Δ. Σ. του Τ. Τ. παρέστη σύσσωμο στην κηδεία του εκλιπόντος, ο Γ. Τζάνης εκφώνησε τον επικήδειο , κατατέθηκε στεφάνι και θεσπίστηκε ετήσιο χρηματικό βραβείο €300 στους αποφοίτους των δύο Γενικών Λυκείων της πόλης που θα συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία.
 • 20-Οκτωβρίου 2004. Διενεργήθηκαν εκλογές από τις οποίες προέκυψε το ακόλουθο ΔΣ του Τ.Τ. Αλιβερίου της ΕΕΣ:  Γ. Τζάνης πρόεδρος, Γ. Κούρτης αντιπρόεδρος ,Ε. Μεγαρίτης Γραμματέας, Λ. Μεγαρίτη ταμίας, Κ. Μπιμπίκας έφορος, Ν. Μπιμπλής μέλος, Δ. Γκιζελής μέλος.
 • 5-Νοεμβρίου 2005. Εκδήλωση για τις αρχαιότητες του Αλιβερίου στο Εργατικό Κέντρο, ανέδειξε για πρώτη φορά τη σημασία των αρχαιολογικών ευρημάτων και στη δημόσια συζήτηση που ακολούθησε θέσαμε το πάνδημο αίτημα για κατασκευή αρχαιολογικού μουσείου στο χώρο του ΑΗΣ Αλιβερίου. Ο πρόεδρος του ΤΤΑ Γ. Τζάνης παρουσίασε σχετική εργασία του υπό μορφήν βίντεο με τίτλο:                                 “ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ”.

(Σχετικός  σύνδεσμος για το βίντεο: https://youtu.be/rJdmcGjJlOk )

Ομιλήτρια  ήταν και η αρχιτέκτονας  Δέσποινα Μαρίνου.

 • 3- Δεκεμβρίου 2005. Εκδήλωση- αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Αλιβερίου. Παρούσα η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου που μίλησε για τον ποιητή. Η χορωδία Αλιβερίου ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη.
 • – Ιουνίου 2006. Συναυλία- αφιέρωμα στον Μότσαρτ για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του με τίτλο « Από τον Μότσαρτ στον Χατζιδάκι». Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον πολιτιστικό σύλλογο ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και με τη βοήθεια του προέδρου της Σταύρου Ιωάννου .Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε το συγκρότημα κλασικής μουσικής «ΗΧΩ»
 • 19- Νοεμβρίου 2006. Συνεστίαση- γλέντι με την Αρετή Κετιμέ και συνδιοργάνωση με το Δήμο Δυστίων στο κέντρο διασκέδασης Δύστος.
 • 1-Δεκεμβρίου 2006. Διάλεξη του καθηγητή πανεπιστημίου και συγγραφέα Γιώργου Γραμματικάκη στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου με θέμα: «Η γένεση του σύμπαντος και το αρχέγονο φως». Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου- πάνω από τριακόσια άτομα- που έμειναν εκστασιασμένα από την ομιλία του Γ. Γραμματικάκη. Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά ο μαέστρος Νίκος Φυλακτός.
 • 20-Μαρτίου- 2007 Δωρεά μιας πλήρους σειράς των τόμων του Αρχείου Ευβοϊκών Σπουδών στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αλιβερίου.
 • 18-ΜαΪου 2007. Εκδήλωση- ομιλία στο ΕΚΑ από τον αρχαιολόγο καθηγητή Γιώργο Κουτσουφλάκη με θέμα: «Ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες στον Νότιο Ευβοϊκό»
 • 7- Ιανουαρίου 2008. Δελτίο τύπου για τις πυρκαγιές στην περιοχή μας
 • 10- Φεβρουαρίου 2008.  Οργάνωση  εκδήλωσης   στο εργατικό κέντρο Αλιβερίου και παρουσίαση  του θεατρικόυ έργου του Κώστα Μουρσελά «Ω, τι κόσμος μπαμπά!», από τη θεατρική ομάδα «ΣΤΑ ΟΡΙΑ» του  Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού  συλλόγου Ορίου.
 • 23 Μαρτίου 2008. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Τ. Αλιβερίου το οποίο είναι το εξής: Γ. Τζάνης πρόεδρος, Γ. Κούρτης αντιπροεδρος, Θ. Γκέκας γραμματέας, Λ. Μεγαρίτη ταμίας, Κ. Μπιμπίκας έφορος, Ε. Κρόκος σύμβουλος α’ και Φ. Κανονίδης σύμβουλος β’.
 • 19-Απριλίου 2008. Ομιλία-διάλεξη από κ. Ηλία Μαριολάκου, Ομ. Καθηγητή Γεωλογίας του Παν/μίου Αθηνών με θέμα: «ΜΙΑ ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» Στην εκδήλωση έγινε βράβευση αριστούχων μαθητών στη μνήμη του Π. Κατέβα, και ακολούθησε συναυλία από τη χορωδία Αλιβερίου.
 • 16-Ιουλίου 2008. Τιμητική εκδήλωση , έκθεση ζωγραφικής- γλυπτικής του λαϊκού ζωγράφου – γλύπτη Γιώργου Ρέτσα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου. Για τον καλλιτέχνη μίλησαν ο εκπαιδευτικός Κ. Μπαϊρακτάρης και ο γραμματέας του Τ.Τ. Θ. Γκέκας.
 • 24-Ιανουαρίου-2009. Παρακολούθηση της κωμωδίας του Γιώργου Αρμένη: «Αμερικάνος στο κεφάλι» στο «Νεοελληνικό θέατρο».
 • 10 Απριλίου 2009. Εξασφαλίζεται μόνιμη στέγη για τα γραφεία του Τοπικού Τμήματος Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών σε αίθουσα που παραχωρείται από το Δήμο στο διδακτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου.
 • 2 έως 9  Ιουλίου 2009. Πραγματοποιείται 8ήμερη εκδρομή  στην Μεγάλη Ελλάδα (Νότια    Ιταλία και Σικελία) με επίσκεψη σε τόπους ελληνικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.
 • 20 & 21 Ιουλίου 2009: Στον αύλειο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Αλιβεριου παρουσιάζεται το 2Ο  μέρος της πολιτισμικής και ιστορικής  έρευνας για το σύνολο των χωριών-Δημοτικών  διαμερισμάτων του  Δήμου Ταμυνέων : Αγίου Λουκά ,Αγίου Ιωάννη, Παρθενίου, Τραχηλίου , Θαρρουνίων, Γαβαλά και Πρασίνου, με το συμβολικό τίτλο «από τον Ίμβρασσο ως το Ριζόκαστρο ».
 • 9- ΜαΪου 2010. Επίσκεψη του ΔΣ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και ξενάγηση στην έκθεση με θέμα: «Ερέτρια: Ματιές σε μια αρχαία πόλη».
 • 28- Ιουλίου 2010. Πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου με τίτλο «Λυρικοί δρόμοι, λαϊκά μονοπάτια». Τραγούδησαν οι Αλιβεριώτες Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και Θάνος Τζάνης. Τους συνόδευσε το μουσικό σύνολο ΗΧΩ και ντόπιοι μουσικοί.
 • 23η Οκτωβρίου 2010. Πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλιβεριώτη ποιητή Θανάση Χατζόπουλο. Παρουσίαση του ποιητή και του έργου του έκανε ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Για τον ποιητή επίσης μίλησαν ο πρόεδρος του Τ.Τ. Αλιβερίου της ΕΕΣ Γ. Τζάνης και ο γραμματέας Θ. Γκέκας.
 • 11η Δεκεμβρίου 2010. έκδοση σε καλαίσθητο τόμο των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου του ιστορικού Δήμου Δυστίων με έδρα το Αλιβέρι, της περιόδου 1856 έως 1859. Στις σελίδες του βιβλίου δίνεται απάντηση σε αδιευκρίνιστα μέχρι σήμερα ιστορικά ζητήματα όπως η πραγματική θέση των αρχαίων Ταμυνών σε σχέση με το όρος Κοτύλαιο, το Παρθένι και τον Αγ. Λουκά, η προέλευση των τοπωνυμίων «Αλιβέρι»,« Κάραβος», «Μιλάκι» «Αναθώνη» κ.ά.
 • 16 Απριλίου 2011. Διοργανώνεται επιστημονική ημερίδα στο ΕΚΑ με θέμα: «ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ (Ιστορία – Αρχαιότητες – Πολιτιστικό περιβάλλον)». Στην εκδήλωση μίλησαν οι: α) Νότα Κούρου- Καθηγήτρια Αρχαιολογίας  Πανεπιστημίου Αθηνών με Θέμα: «Στοιχεία για την Πρώιμη εποχή τον Σιδήρου στο Αλιβέρι ( Αρχαίες Ταμύνες;)» β)Σταύρος Μαμαλούκος, καθηγητής Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Παρατηρήσεις στην Αρχιτεκτονική του Ριζόκαστρου στο Αλιβέρι»,γ) Sylvian Fachard ,αρχαιολόγος Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής με θέμα: «Ενα  αρχαίο τείχος στη θέση Λουπάκα του Δύστου» και δ). ο Χαράλαμπος Φαράντος, αρχαιολόγος –συγγραφέας, πρόεδρος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών με θέμα: «Πολιτιστικό Περιβάλλον του Αλιβερίου (Κατακαλού , Βελούσια , Πορθμός, Ταμύνες, Θαρρούνια , Παρθένι , Τραχήλι , Παραμερίτες, Αγ. Λουκάς)».
 • 29- ΜαΪου 2011. Διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Τ. Αλιβερίου της ΕΕΣ το οποίο είναι το εξής: Γ.Τζάνης πρόεδρος, Δ. Γκιζελής αντιπρόεδρος, Θ. Γκέκας γραμματέας, Λ. Μεγαρίτη ταμίας, Φωκάς Κανονίδης έφορος, Κώστας Μπιμπίκας σύμβουλος και Κ. Γλάρου σύμβουλος.
 • 26- Ιουνίου 2011. Με απόφαση του Δ.Σ. κατατίθεται το ποσόν των €150 στο σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για την αναστήλωση του θεάτρου της Ερέτριας.
 • 12-Ιουλίου 2011. Τριήμερη εκδρομή 26,27 και 28 Αυγούστου στην ΤΗΝΟ – ΔΗΛΟ – ΜΥΚΟΝΟ. Ξενάγηση στον οικισμό Γεωμετρικών Χρόνων του Εξώμπουργου από την κ. Νότα Κούρου καθηγήτρια αρχαιολογίας και υπευθύνου ανασκαφής του οικισμού.
 • 21 Ιανουαρίου 2012. Διοργανώνεται συναυλία στο ΕΚΑ με τίτλο «Αύρα εσπερινή». Τραγουδούν οι Γιώργος Δρακούλης και Νατάσα Ιωαννίδου. Συμμετέχει ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου υπό την διεύθυνση του Π. Πρόκου.
 • 27-ΜαΪου 2012. Με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. Φωκά Κανονίδη διοργανώνεται μουσικοχορευτική μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων με τίτλο: «Κερίν αροθυμίας»
 • 2 έως 9 Ιουλίου 2012. Το Τ. Τ. διοργανώνει εφταήμερη  εκδρομή προσκύνημα στην Μικρά Ασία, στις αλησμόνητες πατρίδες η οποία σημειώνει μεγάλη επιτυχία.
 • 6 Φεβρουαρίου 2013.Το Τ.Τ. Αλιβερίου της ΕΕΣ διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου. Προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ «ΣΜΥΡΝΗ: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης». Στην προβολή παρευρέθηκε και μίλησε η δημιουργός και σκηνοθέτης της ταινίας Μαρία Ηλιού. Ακολούθησε συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα.
 • 4-Μαρτίου 2013. Ο γραμματέας του Τ. Τ. Αλιβερίου της ΕΕΣ ξενάγησε  τους μαθητές της Β’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου στον βυζαντινό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αλιβέρι μαζί με την διδάσκουσα καθηγήτρια Μ. Κάργα.
 • 19 Οκτωβρίου 2013.Το Τ.Τ. Αλιβερίου της ΕΕΣ διοργανώνει εκδήλωση – διάλεξη με θέμα «Τα αρχαία ναυάγια, η ναυσιπλοΐα και η θαλάσσια εμπορική διακίνηση στο Νότιο Ευβοϊκό» με ομιλητή τον καταδυόμενο αρχαιολόγο Γεώργιο Κουτσουφλάκη. Στην εκδήλωση, για την υποβρύχια αποτύπωση των αρχαιοτήτων μίλησε η αλιβεριώτισσα και συνεργάτης του Γ. Κουτσουφλάκη, τοπογράφος – μηχανικός  Ελένη Διαμαντή και προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «”Αιγιλεία, Ναυάγιο 6″»
 • 18 Μαρτίου 2014. Ο αντιπρόεδρος του Τ Τ Αλιβερίου της ΕΕΣ Δήμ. Γκιζελής ξεναγεί τους μαθητές της Β΄τάξης του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στα Χάνια Αυλωναρίου και στον Ενετικό Πύργο του Αυλωναρίου.
 • 3 έως 8 Ιουλίου 2014. Το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχημένων εκδρομών (Κάτω Ιταλία, Μικρασία, Τήνο-Δήλο) διοργανώνει εξαήμερη εκδρομή- οδοιπορικό στα Βαλκάνια και στις Δαλματικές Ακτές με μεγάλη επιτυχία.
 • 9- Ιουνίου 2015. Εκδόθηκε  Δελτίο Τύπου- διαμαρτυρία για την λανθασμένη χρονολόγηση της απελευθέρωσης της Εύβοιας από την Πανευβοϊκή Ομοσπονδία Ελλάδος. (13 Ιουνίου , αντί της ορθής ημερομηνίας απελευθέρωσης 7Απριλίου 1833)
 • 1 -Αυγούστου του 2015. Εκδήλωση-παρουσίαση Μεσαιωνικών μνημείων στο Χάνι Αυλωναρίου από Δημήτρη Γκιζελή και Σοφούλη Λύκο.
 • 20 -Δεκ 2015. Εκδήλωση για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τις δυνάμεις κατοχής. παρουσιάστηκε το μουσικό έργο των Χ. Λεοντή-Κ. Βίρβου «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» με συντελεστές -τραγουδιστές ορχήστρα , αφηγητή και χορωδία- αποκλειστικά συμπολίτες μας.Το έργο επαναλήφθηκε στο Αυλωνάρι, Κύμη και 1ο ΓΕΛ Αλιβερίου.
 • 8 -ΜαΪου 2016. Περιηγητική-εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελευσίνα.
 • Μάρτιος 2017 Εκδήλωση προς τιμήν του Παπαγιώργη Καπενή σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Λουκά.
 • 30- Μαρτίου 2018. Παρουσιάζεται στο Αλιβέρι θεατροποιημένο το μνημειώδες έργο «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» των Θεοδωράκη-Ρίτσου με κεντρικό θέμα την τραγική ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΓΚ/ΜΙΑ ΜΑΝΑ που θρηνεί το Εσταυρωμένο, το δολοφονημένο , το αδικοχαμένο παιδί της. Ακολουθούν παραστάσεις σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας: ΑΜΦΙΣΣΑ (5-4-2019), ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (12-4-2019), ΛΙΒΑΔΕΙΑ(22-3-2019), ΧΑΛΚΙΔΑ (15-4-2019)2
 • 2 Απριλίου 2018. Περιηγητική, μορφωτική και ψυχαγωγική εκδρομή στην  Αρχαία Κόρινθο με διάπλου της διώρυγας.
 • 26-9-2019. Δημιουργία παιδικής χορωδίας με διδασκάλισσα την Νατ. Ιωαννίδου.
 • 3 -Απριλίου 2020. Συνδιοργάνωση με το 1ο ΓΕΛ Αλιβερίου ξενάγησης στο Αυλωνάρι με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Μ. Κάργα και ξενάγηση από τον αντιπρόεδρο Δ. Γκιζελή.
 • 10-Δεκεμβρίου 2021. Εκδίδεται το πολύπτυχο έντυπο με τα 60 Μεσαιωνικά μνημεία του Δήμου Κύμης –με παράλληλη δημιουργία  ιστοτόπου  αυτών στη διεύθυνση: mesaionika-kimis-aliveriou.gr  προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστός ο μνημειακός αυτός πλούτος της περιοχής: Ο καθένας που θα τον έχει στη διάθεσή του θα μπορεί ακολουθώντας τις συντεταγμένες του χάρτη,  με το GPS που βρίσκεται στο κινητό του, να βρει εύκολα και ασφαλώς το μνημείο που θα επιλέξει.
 • 15 -Μαίου 2022. Πραγματοποιήθηκε περιηγητική, μορφωτική και ψυχαγωγική εκδρομή στο Λαύριο (Τεχνολογικό πάρκο, αρχ. Θέατρο κτλ).
 • 12-Ιουλίου 2022. Συνέντευξη και παρουσίαση του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής από τον πρόεδρο του ΤΤΑ -στα πλαίσια της εκπομπής Από τόπο σε τόπο του καναλιού της Βουλής.
 • 29 -Ιουνίου 202 Δελτίο τύπου για την έναρξη εργασιών της κατασκευής μουσείου στον ΑΗΣ Αλιβερίου για το οποίο εργάστηκε διακαώς το ΤΤ Αλιβερίου
 • 5 -Νοεμβρίου 2023. Πραγματοποιήθηκε ημερήσια, περιηγητική, εκδρομή, αρχαιολογικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, στο αρχαιολογικό πάρκο του Ορχομενού και στο μοναστήρι του Όσιου  Λουκά του Στειριώτη.
 • 21- Φεβρουαρίου έως 5- Δεκεμβρίου 2023. Πέντε ξεναγήσεις στο χώρο του ΑΗΣ Αλιβερίου από τον πρόεδρο του ΤΤΑ. Συγκεκριμένα: 21-2-2023 στου μαθητές του 1ου ΓΕΛ(κατόπιν πρότασης της καθηγήτριας κ. Κάργα). 9-4-2023 στο ευρύ κοινό.14-5-2023 επανάληψη ξενάγησης. 9-9-2023 στους συμμετέχοντες στο Αλιβεριώτικο αντάμωμα. 5-12-2023 στους μαθητές του Γυμνασίου Αλιβερίου(κατόπιν πρότασης του καθηγητή κ. Αντώνενα).
 • 8-Δεκεμβρίου 2023. Το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών είχε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει στην πόλη μας την διακεκριμένη ιστορικό, συγγραφέα και Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου.Η κ. Ευθυμίου πραγματοποίησε  ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου  με θέμα: «Τα ισχυρά στοιχεία του Ελληνισμού στα 3.500 χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαΐου 2024