ΕΠΑΛ Άμφισσας: Εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια στο Νοσοκομείο από τη φωτιά

Η ανακοίνωση του Δήμου Δελφών

2 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης σε χώρο του ΕΠΑΛ Άμφισσας είχε σαν αποτέλεσμα όλο το κτίριο να τυλιχτεί στους καπνούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αποκριάτικος εξοπλισμός (άρμα) από πολυουρεθάνη άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθεί πολύς καπνός που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια. Όλοι τους διακομίστηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Άμφισσας για παροχή βοήθειας.

Πυροσβέστες της Π.Υ. Άμφισσας επενέβησαν άμεσα και κατάσβεσαν την πυρκαγιά, ενώ πραγματοποίησαν έρευνα σε όλα τα σημεία του κτιρίου για τυχόν εγκλωβισμένους μαθητές, ευτυχώς με αρνητικά αποτελέσματα.

Το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ. Άμφισσας ανέλαβε την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Δελφών:

«Η αποκριάτικη κατασκευή-άρμα στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά, με την οποία το σχολείο συμμετείχε στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις, παραδόθηκε με την ολοκλήρωση αυτών στον περιβάλλοντά χώρο του ΕΠΑΛ ως αναμνηστικό κατόπιν αιτήματος της Δ/νσης του ΕΠΑΛ Άμφισσας.

Το άρμα κατά την εκδήλωση της φωτιάς βρισκόταν στη βόρεια πτέρυγα, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ άμεσα εκλήθη και μετέβη στο χώρο δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσής κ. Ν. Λουπάκος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Ζαχαρόπουλος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος.

Λόγω των καπνών που αναπτύχθηκαν στην πτέρυγα, καθώς ήταν σε λειτουργία δύο αίθουσες διδασκαλίας, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Άμφισσας εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια του σχολείου. Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο κ. Λουπάκος, ο οποίος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, αποχώρησαν οι οκτώ μαθητές, ενώ ένας μαθητής και η καθηγήτρια παρέμειναν για περεταίρω παρακολούθηση. 

Ο Δήμος Δελφών ενημερώνει ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στο ΕΠΑΛ Άμφισσας, έργο το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 16 σχολικές μονάδες του Δήμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 Απριλίου 2024