Εύβοια: Αστυνομικός συνελήφθη για απόδραση κρατουμένου

Σε βάρος δράστη του σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου και ενδοοικογενειακή βία

1 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σαν… κύριος έφυγε από το αστυνομικό τμήμα Διρφύων- Μεσσαπίων στην Εύβοια ένας κρατούμενος που είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία, με αποτέλεσμα να την «πληρώσει» ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για την κράτησή του, παρ’ όλο που δραπέτης συνελήφθη άμεσα.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν μια γυναίκα πήγε στο τμήμα για να καταγγείλει ότι αφού λογόφερε για άγνωστο λόγο με τον σύντροφο της μέσα στο σπίτι τους, εκείνος την χτύπησε με τα χέρια του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μετά από λίγη ώρα τον δράστη και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου τον ενημέρωσαν ότι θα κρατηθεί για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Με την δικαιολογία ότι έπρεπε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του για να τον ενημερώσει, ο κρατούμενος απομακρύνθηκε από τον χώρο και τράπηκε σε φυγή πριν προλάβουν να επέμβουν οι αστυνομικοί. Λίγη ώρα αργότερα, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και τον συνέλαβαν.

Σε βάρος δράστη του σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου και ενδοοικογενειακή βία με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, όμως συνελήφθη και ο αστυνομικός που τον έχασε, με την κατηγορία της απόδρασης κρατουμένου από αμέλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Απριλίου 2024