Φθιώτιδα: Καταδίωξαν κλεμμένο αυτοκίνητο που εντόπισαν από το GPS

Το κλεμμένο όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του

1 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Eκλεψε ένα ολοκαίνουργιο Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Nissan X Trail από την Φθιώτιδα με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών που θα παραλάμβανε από τα σύνορα, αλλά δεν υπολόγισε ότι διέθετε σύστημα εντοπισμού GPS που θα αποκάλυπτε πού κινείτο.

Ο λόγο για ένα νεαρό Σύρο σεσημασμένο για κλοπές και διακίνηση αλλοδαπών, ο οποίος έκανε… δύσκολη τη ζωή των αστυνομικών που τον εντόπισαν στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας λίγο έξω από τα Καμένα Βούρλα και άρχισαν να τον καταδιώκουν, το πρωί του Σαββάτου! Με το κλεμμένο αυτοκίνητο άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση στον αυτοκινητόδρομο, ώσπου τελικά εγκλωβίστηκε από τα περιπολικά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Το κλεμμένο όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ ο αλλοδαπός “ραλίστας” προσήχθη στην Ασφάλεια Λαμίας που ανέλαβε την προανάκριση. Προς το παρόν, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια, αλλά ερευνάται αν εμπλέκεται σε κύκλωμα που παραλαμβάνει μη νόμιμους μετανάστες από την παραμεθόριο και τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Απριλίου 2024