Η Be-Live στο Forum Δελφών για το δημογραφικό και την υπογονιμότητα

Ο ιδρυτής του Σωματείου Βασίλης Κελλάρης συνομίλησε με την υπουργό οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για την ανάγκη νέων πρωτοβουλιών

16 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο 9ο Οικονομικό Forum Δελφών (Delphi Economic Forum) συμμετείχε η Be-Live, το μη κερδοσκοπικού Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογονιμότας και της υπογεννητικότητας στην χώρα μας.

Ο ιδρυτής του Σωματείου Βασίλης Κελλάρης, μαιευτήρας-γυναικολόγος αναπαραγωγής, αντιπρόεδρος του νοσοκομείου «Μητέρα» και της μονάδας «Υγεια ivf Εμβρυογένεσις» μίλησε για την αυξητική τάση για ζητούμενες υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη
Το πάνελ (φωτογραφία) είχε αντικείμενο: «Το δημογραφικό δίλημμα της Ελλάδας: Προκλήσεις, Λύσεις και το Μέλλον» με την συμμετοχή της υπουργού κοινωνικής συνοχής και οικογένειας  Σοφίας Ζαχαράκης. Η υπουργός, περιέγραψε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και μίλησε για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Στη συνέχεια ο κ. Κελλάρης υπογράμμισε ότι μόνο το 30% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες απευθύνονται σε ειδικούς και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ελλιπή ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. «Βρισκόμαστε σε παγίδα γονιμότητας, είπε και δείκτης είναι έτοιμος να πέσει κάτω από το 1,5 παιδί ανά γυναίκα».

Εξηγώντας τη σημασία της υποβοηθούμενης παραγωγής συμπλήρωσε ότι «στην Ελλάδα 1 στα 20 παιδιά που γεννιούνται είναι από εξωσωματική, ένας σημαντικός αριθμός που πρέπει να αυξηθεί. Η Be-Live έχει στόχο να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλη τη χώρα να κάνουν παιδί, με όραμα ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογεννητικότητας. Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ότι η Be-Live εστιάζει την άρτια ενημέρωση οργανώνοντας δράσεις σε κάθε γωνιά της χώρας με προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές όπου η πρόσβαση στα μέσα και στην πληροφόρηση είναι ελλιπής.

Στο πάνελ συμμετείχε και ο κ. Mιχάλης Βλασταράκης, επικεφαλής του τομέα marketing της Eurobank, η οποία υποστηρίζει έμπρακτα τη δράση της Be-Live ως μέγας χορηγός, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το δημογραφικό «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια», ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και  ο αντιπρόεδρος της be live Γαβριήλ Μιχαϊλάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024