Ηλίας Σανίδας: «Ετοιμαζόμαστε για την αντιπυρική περίοδο με τις δυνάμεις που διαθέτουμε»

Σύσκεψη, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά

9 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Λαμιέων σύσκεψη, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, με θέμα την προετοιμασία εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου έτους 2024 και τη συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχου Σίμου Ηλ. Αποστόλου.

Ο συντονισμός και η επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών για τη νέα αντιπυρική περίοδο, αποτέλεσαν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας, δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της  Π.Ε. Φθιώτιδας και στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, που ανέλυσε το σχεδιασμό του Υπουργείου. Ταυτοχρόνως η Π.Ε. Φθιώτιδας, όπως και όλες οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σχεδιάζουν και επανασχεδιάζουν με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου.

Ετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή περίοδο και θεωρώ πως θα είμαστε όλοι έτοιμοι ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με βάση τα δεδομένα και τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Η προσοχή θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη από όλους μας, δεδομένου ότι φέτος δεν υπήρξε βαρύς χειμώνας με καταιγίδες και χιονοπτώσεις και άρα περιμένουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Από εκεί και έπειτα στην Φθιώτιδα και σε ότι μας αφορά ως Περιφερειακή Ενότητα, τα μηχανήματα έργων, οι δυνάμεις που διαθέτουμε, ετοιμάζονται και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Το Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Φθιώτιδας έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Δευτέρα 22/4/2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Μαΐου 2024