Λαμία – Ολυμπιακός: Έληξε με 1-5 συντρίβοντας τη Λαμία

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε εκτός έδρας τη Λαμία με 5-1 για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League

8 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Λαμία. “Καθάρισε” την υπόθεση νίκη με συνοπτικές διαδικασίες και στρέφει την προσοχή του στον προημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε για το Conference League.
Με πρωταγωνιστές Ελ Καμπί και Γιόβετιτς, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο (0-3) το ματς στη Λαμία συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου (1-5 τελικό) ενόψει του ματς με τη Φενέρμπαχτσε, καθώς ο Μεντιλίμπαρ έδωσε ανάσες και σε αρκετούς βασικούς παίκτες.

Ένας φοβερός Ολυμπιακός από το 22ο λεπτό που έκανε το 0-1 και μετά διέλυσε τη Λαμία και συνέχισε νικηφόρα τη διαδικασία των Play Off της Stoiximan Super League 1. Το τελικό 1-5 διαμορφώθηκε με γκολ των Γιόβετιτς, Ελ Καμπί και Ελ Αραμπί και τα αυτογκόλ των Κυριάκου Παπαδόπουλου και Κορνέζου. Ο Ολυμπιακός έχει τώρα το ματς με τη Φενέρ στο Φάληρο και μετά δεν θα παίξει το άλλο Σαββατοκύριακο καθώς έχει αναβληθεί το παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ.

Λαμία – Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Η Λαμία από τη μία κατέβηκε με τον Κοσέλεφ στην εστία, έχοντας τους Σίντκλεϊ, Κορνέζο, Παπαδόπουλο και Σιμόν στην τετράδα της άμυνας. Ο Στάνκο με τον Νούνιες μοιράστηκαν τη μεσαία γραμμή με τον Σλίβκα και τον Λέικ στα δύο άκρα και τον Τσιλούλη με τον Μαρτίνεθ στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη ξεκίνησε με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Ρίτσαρντς, Άμπι, Ρέτσο και Ροντινέι στην τετράδα της αμυντικής γραμμής. Ο Έσε ήταν στον άξονα με τον Όρτα και ο Γιόβετιτς ήταν λίγο πιο πίσω από τον προωθήμενο Ελ Καμπί ενώ οι Ζέλσον Μαρτίνς και Μασούρας ήταν είναι στα άκρα.

Ο Γιόβετιτς τα έκανε όλα τέλεια και ο Ολυμπιακός πήγε με το 0-3 στο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ πριν φτάσουμε στα 23 λεπτά αγώνα στο ματς και έκλεισε το πρώτο μέρος στο 0-3 με αντίπαλο τη Λαμία. Αρχικά στο 7ο λεπτό ο Λέικ βγαίνοντας στην πλάτη του Ρίτσαρντς σούταρε ψηλά έξω. Λίγο μετά ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία για φάση αλλά στο 9′ το φάουλ του Γιόβετιτς δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Κοσέλεφ. Στο 16ο λεπτό ο Εσε είχε ένα σουτ πάνω από τα δοκάρια.

Στο 22ο λεπτό μετά τη συνεργασία των Μασούρα – Ζέλσον και μπαλιά του Πορτογάλου εξτρέμ στον Γιόβετιτς ο Μαυροβούνιος έκανε προσποίηση πάνω στον Παπαδόπουλο και μετά σκόραρε το πρώτο του γκολ στο Πρωτάθλημα μετά τον αγώνα με τον Βόλο στις αρχές Μαρτίου. Έτσι ήρθε το 0-1 από τον Γιόβετιτς.

Στο 26ο λεπτό ο Ελ Καμπί έκανε το 0-2 μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Γιόβετιτς από χτύπημα του Τσιλούλη μέσα στην περιοχή της Λαμίας. Λίγο πριν το 40ό λεπτό ο Μασούρας έκανε ωραία κίνηση αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά έξω.

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Μασούρας ξεκίνησε την επίθεση που πήγε στον Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος με εξαιρετικό σκάψιμο της μπάλας την έστειλε στον Ελ Καμπί που την έβαλε ξανά στα δίχτυα σε μία φάση που φάνηκε πάντως να βρήκε τη μπάλα ή ο Σιμόν ή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που ήταν μαζί του στη στιγμή αυτή. Τελικώς το τέρμα χρεώθηκε αυτογκόλ στον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Χαμένες ευκαιρίες από τον Ζέλσον Μαρτίνς και μετά 1-5!!!

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε και άλλες φάσεις για γκολ. Μόνο ο Ζέλσον Μαρτίνς μέχρι να φτάσουμε στο 64′ είχε δύο με αποκορύφωμα ένα χαμένο τετ α τετ του. Φάσεις είχε και ο Μασούρας σε ένα διάστημα όπου ο Μεντιλίμπαρ έκανε και αρκετές αλλαγές στη λογική του να δώσει… ανάσες σε παίκτες όπως ο Ροντινέι.

Στο 81ο λεπτό ο Κορνέζος θα έβαζε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα μετά την κίνηση και την προσπάθεια του Εσε. Έτσι ήρθε το 0-4. Στο 85ο λεπτό έμελλε να σκοράρει και ο Ελ Αραμπί. Γύρισμα του Κορνέζου με το κεφάλι προς στον Κοσέλεφ, ο Ελ Αραμπί έκανε φοβερή προσποίηση πάνω στον γκολκίπερ της Λαμίας και έγινε έτσι το 0-5.

Στο 88′ η Λαμία μείωσε με τον Λέικ για το 1-5 σε φάση όπου η άμυνα του Ολυμπιακού και κυρίως ο Αμπι δεν μπόρεσαν να διώξουν. Στο 89′ ο Γιόβετιτς είχε ένα σουτ από το οποίο πήρε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Ολυμπιακός είχε διπλή χαμένη ευκαιρία με Μασούρα και Καμπράλ.

MVP: Γιόβετιτς και με διαφορά. Ο Μαυροβούνιος είχε γκολ, κερδισμένο πέναλτι και ασίστ. Για ένα ακόμα ματς Πρωταθλήματος ήταν ο κορυφαίος των Πειραιωτών (μετά τον Αρη).

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ελ Καμπί με το 1 γκολ (φτάνοντας τα 27 γκολ στον Ολυμπιακό σε 39 αγώνες) του καθότι δεν του χρεώθηκε το 2ο αλλά και οι Ζέλσον Μαρτίνς και Αμπι. Ο Πορτογάλος winger είχε και ασίστ και ήταν και πολύ κινητικός ενώ ο Αμπι είχε μεστή και πολύ πειστική παρουσία παρότι είχε την ευθύνη του στη φάση του 1-5.

Συμμετοχή στις φάσεις των γκολ είχε και ο Μασούρας. Από τη Λαμία προσπάθησε κυρίως ο Λεικ από τους πιο επιθετικογενείς παίκτες, που έβαλε και γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα της Λαμίας και κυρίως παίκτες όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που είχε μερίδιο ευθύνης στα 2 από τα 3 γκολ των Πειραιωτών (ο οποίος Κυριάκος Παπαδόπουλος χρεώθηκε και αυτογκόλ). Κακή και η εικόνα του Τσιλούλη που έκανε και πέναλτι.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορεί να μπει εδώ η φάση του Τσιλούλη. Η φάση που έκανε πέναλτι πάνω στον Γιόβετιτς. Όπως και τα 2 αυτογκόλ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η διαιτησία θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο καλά σε επίπεδο φάουλ ή πειθαρχικού ελέγχου. Στις 2 φάσεις που ζήτησε πέναλτι η Λαμία κρίθηκε πώς δεν υπήρξαν παραβάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ μα πολύ ανώτερος ο Ολυμπιακός στο πιο μεγάλο μέρος της αναμέτρησης με τη Λαμία. Θα μπορούσε να είχε βάλει ακόμα και παραπάνω από 5 γκολ. Εξαιρετικός για έναν ακόμα αγώνα ο Γιόβετιτς.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σιμόν (65′ Βασιλαντωνόπουλος), Στάνκο (46′ Μάλτσι), Νούνιες, Σλίβκα (46′ Τζανδάρης), Λέικ, Τσιλούλης (65′ Τόσιτς) και Μαρτίνεθ (77′ Κοντονίκος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Άμπι, Ρέτσος (58′ Βέζο), Ροντινέι (46′ Κίνι), Εσε, Όρτα (71′ Ιμπόρα), Ζέλσον Μαρτίνς (71′ Καμπράλ), Μασούρας, Γιόβετιτς και Ελ Καμπί (58′ Ελ Αραμπί).

Με πληροφορίες από gazzetta

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Απριλίου 2024