Με ρεκόρ συμμετοχής το 4ο Τουρνουά Ανάπτυξης Iππασίας

Πρωτιές για τις αμαζόνες Καπουτζή, Μητώνα, Μαύρου, Βουρτζούμη και Κατσίτη, στο “Ράντσο” του Κιλκίς

22 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με ρεκόρ συμμετοχών και εντυπωσιακό θέαμα, ολοκληρώθηκε το 4ο Τουρνουά Ανάπτυξης της Iππασίας, που διοργάνωσε ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς, στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του, στο “Ράντσο” Κιλκίς.

Η Μαριάνθη Καπουτζή, η Γιαννούλα Μητώνα και η Ευαγγελία Μαύρου στην Ιππική Δεξιοτεχνία και η Βενετία Βουρτζούμη με την Κωνσταντίνα Κατσίτη στην Υπερπήδηση Εμποδίων, ήταν οι πέντε νικήτριες των αγωνισμάτων.

Έφθασαν τους 70 στο σύνολό τους, οι ιππείς και οι αμαζόνες που πήραν μέρος στους αγώνες, αθλητές και αθλήτριες από τον διοργανωτή Ιππικό Όμιλο Κιλκίς, την Ακαδημία Ιππασίας Καβάλας, τον Ιππικό Σύλλογο Σερρών, το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, τον Ιππικό Όμιλο Πιερίας, το Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου καθώς και ιππείς και αμαζόνες από την Βαρυμπόμπη κα την Κέρκυρα.

Πριν από το αγωνιστικό διήμερο, 11 υποψήφιοι απέκτησαν Άδεια Ικανότητας Αθλητού, άδεια συμμετοχής σε αγώνες στα αθλήματα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και την Υπερπήδηση Εμποδίων.

Τους αγώνες παρακολούθησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, θερμός υποστηρικτής του τοπικού Ιππικού Ομίλου, όπως και ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Καζαντζίδης.

Οι πρώτες 3άδες στον 4ο αγώνα Τουρνουά Ανάπτυξης ΙΔ, στο “Ράντσο” Κιλκίς:

 

Ιππική Δεξιοτεχνία

  • Α3 Children Prel A Παίδων: 1. Καπουτζή Μαριάνθη με τον ίππο DARIO (ΙΣΥΣ), 2. Πατσιούρας Χρήστος με FLIRTY (IOKIL), 3. Καπουτζή Μαριάνθη με PSYCHOTIC KOSSACK (ΙΣΥΣ)

 

  • Α3 FEI Preliminary A Παίδων: 1. Μητώνα Γιαννούλα με τον ίππο FLIRTY (ΙΟΚΙΛ), 2. Κατσίτη Κωνσταντίνα με ROMEO (ΑΚΙΠΠΚΑ), 3. Ζαχομήτρου Σοφία με PSYCHOTIC KOSSACK (ΚΕΘΙΣ)

 

  • Α6 Preliminary Β Παίδων: 1. Μαύρου Ευαγγελία με τον ίππο ESMERALDA (ΙΟΚΙΛ), 2. Κατσίτη Ευαγγελία με ROMEO (ΑΚΙΠΠΚΑ), 3. Μισαλούρη Αναστασία με ELA SIR MOU (ΚΙΣ)

Υπερπήδηση Εμποδίων

  • 060μ.: 1. Βουρτζούμη Βενετία με τον ίππο LUNA THE GREAT (ΑΚΙΠΠΚΑ), 2. Βουρτζούμη Βενετία με PERSKA K (ΑΚΙΠΠΚΑ), 3. Χάιτα Μαριάνθη με SAFARI (ΑΚΙΠΠΚΑ)

 

  • 1μ.: 1. Κατσίτη Κωνσταντίνα με τον ίππο ROMEO (ΑΚΙΠΠΚΑ), 2. Χάιτα Μαριάνθη με SAFARI (ΑΚΙΠΠΚΑ), 3. Μουμούρη Δέσποινα με STORM OF LOVE (ΙΟΠΙ)

 

Θυμίζουμε ότι στο “Ράντσο” Κιλκίς θα φιλοξενηθούν τον προσεχή Οκτώβριο οι Βαλκανικοί Αγώνες της ιππασίας, διοργάνωση που είχε φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο και το 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Μαΐου 2024