Περιβολάρης: Χάθηκαν 10 χρόνια για να καταπολεμήσουμε τη μαθητική βία, κατήργησαν τη μεταρρύθμιση Λοβέρδου

Παντελής Περιβολάρης: Χάθηκαν 10 χρόνια για να καταπολεμήσουμε τη μαθητική βία, κατήργησαν τη μεταρρύθμιση του Ανδρέα Λοβέρδου

12 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες, Παντελής Περιβολάρης αναφερόμενος στο θέμα της σχολικής βίας και μαθητικής βίας δήλωσε:

“Το 2014 μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Παιδείας τότε, σχεδιάσαμε το Κοινωνικό Σχολείο. Τα ήταν το Κοινωνικό σχολείο; Αφορούσε τα παιδιά του Δημοτικού και ήταν μία προσπάθεια να μάθουν να μένουν μακριά από φαινόμενα όπως: το bullying, ο χουλιγκανισμός, τα ναρκωτικά, το τσιγάρο, ο αλκοολισμός, να μάθουν τις αξίες του αθλητισμού και να γυμνάζονται, να μάθουν ποια είναι η σωστή διατροφή.

Όμως, το 2015 η Κυβέρνηση του Σύριζα το κατήργησε. Χάθηκε μία δεκαετία, γιατί τα τότε πεντάχρονα παιδιά, θα είχαν μείνει μακριά απ’ όλα αυτά. Και σήμερα 15χρονοι κάνουν bullying ο ένας στον άλλον και έχουμε αυτά τα φαινόμενα της βίας. Και έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να πάρει μέτρα, ενώ θα μπορούσε να το κάνει από το 2019. Και τι μέτρα παίρνει; Μέτρα κατασταλτικά. Για τους σημερινούς 15χρονούς. Όχι, όμως, μέτρα εκμάθησης για τα σημερινά πεντάχρονα παιδιά έτσι ώστε μετά από 10 χρόνια να μην ξαναζούμε με άλλα παιδιά τότε, πάλι φαινόμενα βίας.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαΐου 2024