Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΤ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

20 Απριλίου 2024

του/της Newsroom

Η Ισπανική κρατική τηλεόραση «TVE και συνεργείο της δημοφιλέστερης τουριστικής Ισπανικής εκπομπής «Aqui la tierra», φιλοξενήθηκαν στην Εύβοια το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου στο πλαίσιο στοχευμένου press trip,  προϊόν συνεργασίας του ΕΟΤ της Ισπανίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η εκπομπή «Aqui la Tierra»  αριθμεί περισσότερους από 1.400.000 τηλεθεατές ανά επεισόδιο και διαπραγματεύεται νέους προορισμούς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Πολιτιστικό στοιχείο των περιοχών που επισκέπτεται και στην Γαστρονομία τους.

Η Εύβοια αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό  της εκπομπής. Παρουσία και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, ξεκίνησε η -πολλά υποσχόμενη-  συνεργασία με τον ΕΟΤ της Ισπανίας και την Ισπανική Κρατική τηλεόραση. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα επεισοδίων της δημοφιλούς εκπομπής, τα οποία θα προβληθούν τον επόμενο μήνα.

Το  καταπράσινο Μονόδρυ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, η Νέα Αρτάκη και ο Ευβοϊκός αποτέλεσαν τα φυσικά στούντιος  των 3 επεισοδίων, με την ποιότητα των ανθρώπων και των προϊόντων τους, να επιβεβαιώνουν την επιλογή των Ισπανών.

Η εν λόγω δράση αποτέλεσε και την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΕΟΤ της Ισπανίας με απώτερο στόχο το άνοιγμα μιας ακόμα ποιοτικής τουριστικής αγοράς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «Πιστοί στον Στρατηγικό μας σχεδιασμό, μέρος του οποίου αποτελεί η εξωστρέφεια και το άνοιγμα νέων αγορών, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του ΕΟΤ της Ισπανίας και της εξαιρετικά δημοφιλούς τουριστικής εκπομπής Aqui la Tierra για ένα τηλεοπτικό της ταξίδι στην μοναδική μας Εύβοια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024