Στη χθεσινή πανελλαδική απεργία το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ

Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ στέλνουν το μήνυμα πως δεν πτοούνται.

18 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Tην ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ διαδήλωσε στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ στέλνουν το μήνυμα πως δεν πτοούνται.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Κόντρα στις προσπάθειες της εργοδοσίας για να την πολεμήσει και να μην έχει επιτυχία, που προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους και να βάλει εμπόδια στο Σωματείο, δίνοντας επιλεκτικές αυξήσεις τη στιγμή που το Σωματείο μας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις. Οι κινήσεις αυτές δείχνουν το φόβο που έχουν, όταν εμείς οι εργαζόμενοι συλλογικά και οργανωμένα στο Σωματείο μας διεκδικούμε αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ, επιχειρησιακή σύμβαση για ΟΛΟΥΣ, συμβάσεις αορίστου χρόνου για ΟΛΟΥΣ. Προσπαθεί με τη λογική του “διαίρει και βασίλευε” να σπάσει την ενότητα μας, τον ενιαίο αγώνα μας, τη συλλογική δράση μας με σκοπό να ρίξει ακόμα χαμηλότερα τον πήχη των απαιτήσεων μας.

Οι εργαζόμενοι στη ΦΑΜΑΡ έχουμε αποδείξει με τις μεγάλες κινητοποιήσεις, απεργίες, στάσεις εργασίας, πως ο συλλογικός αγώνας και η συσπείρωση στο Σωματείο μας είναι αυτά που μας κάνουν πιο δυνατούς. Κόντρα στο ατομικό συμφέρον προβάλλουμε το συλλογικό.

Το Σωματείο μας, εκφράζοντας τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που επικρατεί στους χώρους εργασίας της ΦΑΜΑΡ από το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τους μόνιμα χαμηλούς μισθούς θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα αιτήματα ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας.

Με τη δράση μας, με την οργάνωση στο Σωματείο μας και με τη συμμετοχή μας στις δράσεις του, να αποδείξουμε  πως δε ζητιανεύουμε, δε ζητάμε τα ψίχουλα, αλλά ολόκληρο το καρβέλι.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και στις επόμενες βάρδιες της σημερινής απεργιακής ημέρας.

Τώρα είναι ανάγκη να κάνουμε πιο αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση, τον αγώνα, την ενότητα, την αλληλεγγύη, κάνοντας ζήτημα πρώτης γραμμής τις συλλογικές ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την οποία θα γιορτάσουμε όπως πρέπει και όπως αξίζει με Απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μάη. Γιατί το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι στη ΦΑΜΑΡ τιμάμε τους νεκρούς μας, τιμάμε το αίμα που χύθηκε για να κερδηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις. Κόντρα στις αποφάσεις της Κυβέρνησης που απαξιώνει και υποτιμά την Πρωτομαγιά, μετακινώντας αυτήν την ιερή ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Μαΐου 2024