Δεντροφύτευση καρυδιών σε κοινόχρηστους χώρους της Κοινότητας Τραγάνας

Ο Δήμος Λοκρών δίνει έμφαση στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ενίσχυσης των εθελοντικών δράσεων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές

16 Μαΐου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο πλαίσιο του έργου «Πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7, ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) συμμετείχε στη διεθνή πρωτοβουλία για φύτευση δέντρων, ενισχύοντας την προσπάθεια ανάληψης συγκεκριμένων δράσεων από τις τοπικές κοινωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος, την διαφύλαξη και αύξηση του πρασίνου, την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τον πράσινο μετασχηματισμό των τοπικών οικονομιών.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στην Κοινότητα Τραγάνας του Δήμου Λοκρών φυτεύτηκαν 75 δέντρα καρυδιές pecan αμερικάνικης προέλευσης, με τη συμμετοχή των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Τραγάνας.

Στη δράση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων, Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τραγάνας κ. Δημήτριος Δανέλης, οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων Τραγάνας.

Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και προσαρμογής των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση των αυξανόμενης έντασης και συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων, ως αποτέλεσμα της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής, όπως επίσης και την προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου Λοκρών εντός του τρέχοντος μήνα, ώστε να ολοκληρωθεί η δεντροφύτευση και των υπόλοιπων 125 δέντρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Μαΐου 2024