,

Αύριο η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος στη Λαμία

Παρασκευή 17 Μαΐου

16 Μαΐου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμος Λαμιέων με το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Μαΐου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας στην οδό Ρήγα Φεραίου 8 και ώρες 08:00-17:00, νοσοκομειακός, στρατιωτικός και ιδιώτες ιατροί δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δερματολογική εξέταση σε όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο πολύ σημαντικό ζήτημα της πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, ο οποίος αποτελεί ένα από τα δέκα είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες τα κρούσματα μελανώματος -η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος – έχουν αυξηθεί σημαντικά, κυρίως εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής μας, επηρεάζοντας ιδιαίτερα άτομα νεαρής ηλικίας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το μελάνωμα είναι πλήρως ιάσιμο, εφόσον διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί στα πρώιμα στάδια.

Για όλους αυτούς τους λόγους και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, αφιερώστε δέκα λεπτά από την ημέρα σας και εξεταστείτε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024