Κύκλωμα ΔΟΥ Χαλκίδας: Απομακρύνθηκε από το Επιμελητήριο Ευβοίας το εμπλεκόμενο μέλος του

Νέα καταγγελία: Βουλευτές κάλυπταν το κύκλωμα εφοριακών στην Εφορία Χαλκίδας

30 Μαΐου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Αφού συνεδρίασε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ευβοίας, σχετικά με το εμπλεκόμενο μέλος του στην υπόθεση της Εφορίας Χαλκίδας, αποφάσισε να απομακρυνθεί το εμπλεκόμενο μέλος του και μάλιστα ο ίδιος ο επαγγελματίας νωρίτερα είχε καταθέσει την παραίτησή του, την οποία αποδέχθηκαν τα μέλη της Δ.Ε. και έτσι τελικά δεν χρειάστηκε να προβούν οι ίδιοι σε κάποια άλλη απόφαση.
Την θέση του στην Δ.Ε. και στο ΓΕΜΗ αναλαμβάνει ο μηχανικός Δ. Βαρελάς.
Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω επαγγελματίας που ήταν και υπεύθυνος στην υπηρεσία του ΓΕΜΗ με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή  – Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους  και την καταβολή εγγύησης.

«Δεν είναι τωρινό το θέμα, εδώ ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Φοβάται πραγματικά ο κόσμος γιατί είναι μπλεγμένοι και κάποιοι βουλευτές, κανά – δύο. Τους κάλυπταν» είπε επιχειρηματίας που μίλησε στον Alpha υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι το κύκλωμα τον προσέγγισε και μεταφέρει τη μαρτυρία του για το πώς δρούσε.

«Γύρω στα 9 με 10 χρόνια λειτουργούσε το κύκλωμα. Υπάρχουν σφαγεία επειδή είναι πτηνοτροφική η Χαλκίδα, είναι κοτοπουλάδες και έμποροι. Στην αρχή μόλις έφευγαν τα φορτηγά από τα σφαγεία φορτωμένα δεν είχαν συμπληρώσει τα δελτία αποστολής. Τους έστησαν στην γωνία, τρεις ίδιοι και σταματούσαν τα φορτηγά» αναφέρει και σημειώνει ότι αν η παράβαση κόστιζε 50.000 ευρώ, τα «έβρισκαν» σε ποσά από 3.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Ιουνίου 2024