,

Μαθητές από το Γερμανικό Λύκειο στο Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Έλληνες μαθητές από Γερμανικό Λύκειο για Δίστομο: "Μαχαιρωμένη πολιτεία του κόσμου"

13 Μαΐου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Είναι κάποια από τα Ελληνόπουλα που φοιτούν στο Λύκειο του ελληνικού κλάδου του Leibniz-Μontessori Gymnasium Dusseldorf και ήρθαν τις προάλλες και φέτος στο Δίστομο, με τους Έλληνες καθηγητές-συνοδούς, τον Ιωάννη Κοτούπα και την Αλεξία Μυριούνη.

Μάλιστα οι καθηγητές  τιτλοφόρησαν την σχετική ανάρτηση τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την επίσκεψη τους στον λόγο του Μαυσωλείου: “Δίστομο – Μαχαιρωμένη πολιτεία του κόσμου”.

Η φετινή επίσκεψη έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπληρώνονται 80 χρόνια από το Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που έκαναν τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στο Δίστομο, σφαγιάζονται 228 συμπατριώτες μας – όλους φυσικά αμάχους…

Όπως όλοι οι προσκυνητές αυτή την εποχή ανέβηκαν στον Λόφο του Μαυσωλείου, καθώς στο κτίριο του Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου γίνονται έργα ανακαίνισης και αναβάθμισής του.

Το Leibniz-Μontessori Gymnasium Dusseldorf είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Γερμανία που έχει δίγλωσσο ( Γερμανικό – Ελληνικό) Κλάδο, στο πρωινό του πρόγραμμα (http://www.allesgr.de/nea/106781/dusseldorf-leibniz-montessori-gymnasium-to-germaniko-scholio-pou-didaski-ellinika.html).

Η επίσκεψη – προσκύνημα στο Μαυσωλείο είναι ένα μέρος της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Ελλάδα – στην περιοχή εκτός από το Δίστομο  επισκέφθηκαν τους Δελφούς και τον Όσιο Λουκά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Ιουνίου 2024