Πόλος έλξης το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς στην έκθεση οίνου London Wine Fair

Προώθηση των στερεοελλαδίτικων κρασιών

28 Μαΐου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «LONDON WINE FAIR», που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο Olympia στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας, καθώς πλήθος  διανομέων, χονδρεμπόρων, αγοραστών και εκπροσώπων εστιατορίων επισκέφθηκαν τα σταντ των Στερεοελλαδιτών οινοποιών για να γευτούν τα κρασιά τους και να συζητήσουν προοπτικές συνεργασίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση με το Εθνικό περίπτερο και την εν λόγω επιχειρηματική αποστολή πλαισίωναν 7 οινοποιία. Χάρις στην προνομιακή θέση του περιπτέρου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που είχε χωροθετηθεί δίπλα στο περίπτερο των σεμιναρίων και των παρουσιάσεων στο κέντρο της έκθεσης -γεγονός που λειτούργησε πολλαπλασιαστικά σε ότι αφορούσε στην επισκεψιμότητα – και στην αδιαμφισβήτητα  υψηλή ποιότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση των στερεοελλαδίτικων οίνων, οι sommeliers που προέρχονταν από όλη την υφήλιο γεύτηκαν και ξεχώρισαν τις γηγενείς ποικιλίες της Στερεάς Ελλάδας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν περαιτέρω τα οινικά «διαμάντια» της στερεοελλαδίτικης αμπελουργίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης ανέφερε: «Στόχος της συμμετοχής μας σε διεθνείς εκθέσεις εξειδικευμένου αντικειμένου και κοινού, όπως είναι η London Wine Fair, είναι η περαιτέρω προώθηση των στερεοελλαδίτικων κρασιών και η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητά των γηγενών ποικιλιών. Όπως έχει αναφέρει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός οι αμπελώνες της Στερεάς Ελλάδας αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της και κάθε τοπική ποικιλία αμπέλου μιλάει την δική της γλώσσα μέσω της γεύσης και των αρωμάτων του κρασιού που παράγεται από αυτή. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε πλάι στον Στερεοελλαδίτη αμπελουργό και οινοποιό, συμμετέχοντας σε μικρές και μεγάλες δράσεις εξωστρέφειας, ενισχύοντας οικονομικά της επιχειρήσεις που προσπαθούν να αυξήσουν το εξαγωγικό αποτύπωμα τους.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουνίου 2024