Δολιοφθορές σε δίκτυα ύδρευσης Δήμου της Φθιώτιδας – Χωρίς νερό τρεις ημέρες

Η ανακοίνωση του Δήμου Μακρακώμης

13 Ιουνίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Δολιοφθορές και προβλήματα ύδρευσης ταλαιπώρησαν κατοίκους δύο κοινοτήτων του δήμου Μακρακώμης, του Αγίου Γεωργίου και του Νεοχωρακίου, οι όποιοι δεν είχαν νερό στις οικίες τους.

O Δήμος Μακρακώμης με σχετικό δελτίο τύπου ενημερώνει για την αντιμετώπιση των βλαβών στην ύδρευση:

Τα συνεργεία υδραυλικών του Δήμου μας έσπευσαν στις Κοινότητες, αψηφώντας τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες για να εντοπίσουν τις βλάβες.

Στην Κοινότητα Νεοχωρακίου, η οποία υπέφερε από λειψυδρία τρεις ολόκληρες μέρες (από την Δευτέρα 10 – 06 – 2024) , εντοπίστηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο σε όλο το δίκτυο και σε όλα του τα φρεάτια αλλά και στην δεξαμενή όπου δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ότι υπήρχαν κλειστές βάνες σε ένα από τα φρεάτια.

Στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου στο γήπεδο ποδοσφαίρου, η γεώτρηση είχε τεθεί σε λειτουργία, οι δεξαμενές ήταν γεμάτες αλλά και πάλι μετά από έλεγχο όλου του δικτύου βρέθηκε μία κλειστή βάνα.

Επίσης στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, όπου για μία μέρα (Τρίτη 11 – 06 -2024) οι κάτοικοι κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του καύσωνα χωρίς νερό, εντοπίστηκε τσάκισμα σε σωλήνα με αποτέλεσμα να εγκλωβίσει αέρα και να μην επιτρέπει την διέλευση του νερού.

Όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν έπειτα από υπερπροσπάθεια όλων των συνεργείων υδραυλικών του Δήμου μας επιλύθηκαν και λυπούμαστε βαθύτατα για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι δημότες μας, εξαιτίας απαράδεκτων πρακτικών που στερούνται σεβασμού προς τον χρόνο και τον κόπο των εργαζομένων του Δήμου αλλά και την ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση των συμπολιτών μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιουλίου 2024