Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στη Βουλή για την ΠΕΛ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθανάσιος Κυρίτσης στη Βουλή για το μείζον θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και τις διατάξεις που φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση

11 Ιουλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου το μεσημέρι,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητήθηκε σχετικό σχέδιο νόμου, στο οποίο περιλαμβάνονται άρθρα που αφορούν την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Είχε προηγηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας όπου όλοι οι φορείς τοποθετηθήκαν και έθεσαν τα δεδομένα και συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον του φορέα ΠΕΛ. Αναγνωρίζοντας ως θετική τη νομοθετική ρύθμιση που αποσαφηνίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά όλοι οι φορείς ζήτησαν βελτιωτικές διορθώσεις επ΄αυτής, ώστε ο νέος φορέας & οι μέτοχοί του (Δήμος Λαμιέων, Περιφέρεια Στ. Ελλάδας & Επιμελητήριο Φθιώτιδας) να μην επιβαρύνονται από αξιώσεις τρίτων και με χρέη που προέρχονται από το παλαιό καθεστώς. Χρέη & αξιώσεις που ουδέποτε δημιούργησαν και είναι ανέφικτο να καλυφθούν.

Από τη στιγμή που έχει επιτευχθεί η αναστολή του πλειστηριασμού του ακινήτου, δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα ως κατεπείγον αλλά να τεθεί εκ νέου προς επεξεργασία η νομοθετική ρύθμιση.  

“Τα συγκεκριμένα ζητήματα, τα έχουμε αναδείξει ως Διοίκηση όλο το προηγούμενο διάστημα με παρεμβάσεις και προτάσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία. Η Κεντρική Διοίκηση στην όλη διαδικασία, οφείλει να σεβαστεί και να ακούσει τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία ώστε ένα τόσο μεγάλο και εμβληματικό έργο για την περιοχή μας, αυτό του εκσυγχρονισμού της ΠΕΛ, να αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ενωμένοι και με κοινό στόχο, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια νέα σύγχρονη ΠΕΛ ώστε να την παραδώσουμε στους πολίτες της Λαμίας, της Φθιώτιδας & της Στ. Ελλάδας”, τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Ιουλίου 2026