Το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου Υπάτης στον ΣΚΑΪ [βίντεο]

Ποια είναι η επιστημονική εξήγηση πίσω από το Αστέρι των Χριστουγέννων- Το Αστέρι της Βηθλεέμ και η πιο πιθανή επιστημονική ερμηνεία, δόθηκε από τον κ. Σμάνη, από το Αστεροσκοπείο της Υπάτης στην Φθιώτιδα

16 Δεκεμβρίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το τηλεσκόπιο στο αστεροσκοπείο της Υπάτης, μια δομή που λειτουργεί από το 2007, χαρίζει εντυπωσιακές εικόνες στο κοινό, βάσει όσων εξήγησε ο Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Φ. κ Σμάνης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Το τρίτο Αστεροσκοπέιο της χώρας μας, το «Κακογιάννειο» Αστεροσχολείο Υπάτης, στον Δήμο Λαμιέων, προσφέρει ξεναγήσεις που φέρνουν κοντά τους επισκέπτες με όσα συμβαίνουν στο σύμπαν, με τη βοήθεια του προσωπικού.

Το άστρο των Χριστουγέννων, «που οδήγησε τους μάγους», εξηγήθηκε ως ιδέα από τον Αστροφυσικό κ Σμάνη, ο οποίος επισήμανε πως μελετήθηκε ποικιλοτρόπως ως φαινόμενο, από τους ειδικούς στην Περσία και την Μεσοποταμία. Αρχικά, θεωρήθηκε, όπως αναλύσει, ότι ανήκει στην κατηγορία των διαττόντων αστέρων, που εισέρχονται στον ουράνιο θόλο της γης και με την τριβή καίγονται, ωστόσο το σενάριο απορρίφθηκε, όπως εξηγεί καθώς οι αστρονόμοι της Μεσοποταμίας, την εποχή εκείνη δεν θα μπορούσαν να το ακολουθήσουν για πολύ καιρό, μέχρις ότου να φτάσουν στην Βηθλεέμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ