Στο πλαίσιο ελέγχων πάταξης παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα πρωινές ώρες από το Λιμεναρχείο Στυλίδας, με πλωτό σκάφος εντοπιστήκαν στην θαλάσσια περιοχή Λιβάρι Μαλιακού κόλπου (περιοχή όπου απαγορεύεται παντελώς η αλιεία καθώς και η διέλευση σκαφών- περιοχή Νatura) δυο Έλληνες ενήλικοι άνδρες, κάτοικοι περιοχής Ανθήλης και Μοσχοχωρίου Λαμίας, εντός επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους να διενεργούν αλιεία με αλιευτικό εργαλείο (μονωμένο δίχτυ).
Κατά τον έλεγχο βρεθήκαν επί του σκάφους το προαναφερόμενο αλιευτικό εργαλείο, καθώς και μεγάλη ποσότητα αλιευμάτων ήτοι 30 κιλά περίπου διάφορα αλιεύματα.
Οι ανωτέρω προσήχθησαν στο λιμεναρχείο Στυλίδας στα πλαίσια του αυτοφώρου και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 3 του ν4042/12 (ΦΕΚ:160a’) ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων με παράλληλη κατάσχεση αλιευμάτων και αλιευτικού εργαλείου.
Αλιεύματα φυλάσσονται στην Υπηρεσία μέχρι ελέγχου Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Νομού Φθιώτιδας, ενώ η σχηματιζόμενη δικογραφία υποβληθεί αρμοδίως.