Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στον Πειραιά όταν συρμός του τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο, την ώρα που αποβίβαζε κόσμο στη στάση επί της οδού Μικράς Ασίας πριν την έξοδο για Γρηγορίου Λαμπράκη.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη σύγκρουση υπάρχουν τουλάχιστον 15 άνθρωποι που είναι ελαφρά τραυματισμένοι.
Οι 10 έχουν διακομιστεί στο Θριάσιο νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει και τρεις στο ΚΑΤ. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και οι οδηγοί των οχημάτων. Γενικώς οι τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση. Φέρουν κάποιες εκδορές και μώλωπες συνέπεια της σύγκρουσης. Ένας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με παθολογικά αίτια καθώς είναι καρδιοπαθής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του τραμ είπε στους αστυνομικούς ότι ένιωσε σκοτοδίνη.
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες διακομίζονται στο Θριάσειο και αν αυξηθεί ο αριθμός μπορεί να διακομιστούν και σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής.
Συνολικά στο σημείο βρίσκονται έξι ασθενοφόρα και μία κινητή ιατρική μονάδα, ενώ οι δυνάμεις της Τροχαίας συνδράμουν στη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία.
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
«Σας ενημερώνουμε, πως στις 18:30 σήμερα Τετάρτη 10/09, όχημα του Τραμ συγκρούστηκε με σταματημένο αστικό λεωφορείο επί της οδού Μικράς Ασίας στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επιβατών, καθώς και των οδηγών των 2 οχημάτων. Στο σημείο έχουν κληθεί και επιχειρούν η Τροχαία και το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα λεγόμενα του οδηγού του Τραμ, ο οδηγός ένοιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του δρομολογίου και προσέκρουσε στο αστικό λεωφορείο. Πριν τη σύγκρουση, τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης του συρμού και περιόρισε τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.
Η βάρδια του οδηγού είχε ξεκινήσει στις 4 σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το βαρδιολόγιο της ΣΤΑ.ΣΥ, ο εν λόγω οδηγός το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν εργαζόταν, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη πραγματοποίησε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα 8ωρη βάρδια.
Ο εμπλεκόμενος στο ατύχημα οδηγός του Τραμ, εργάζεται στη ΣΤΑ.ΣΥ από το 2005 και υποβάλλεται, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σε ετήσιο ιατρικό έλεγχο, χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα. Η κυκλοφορία στη Γραμμή 7 του Τραμ “Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα Πειραιά” διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Ασκληπιείο Βούλας – ΣΕΦ.
Η ΣΤΑ.ΣΥ εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν, παρακολουθεί την πορεία της υγείας των τραυματιών και ζητά συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί».