Ζεμπίλης: Αδιανόητη η επιμονή του ΑΔΜΗΕ για την όδευση των καλωδίων μέσα από τον Μύτικα

"Ο ΑΔΜΗΕ είναι μια εταιρεία που βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο και θα πρέπει να σέβεται την άποψη των τοπικών φορέων"

9 Οκτωβρίου 2025

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης παρέστη στη σύσκεψη εργασίας των εκπροσώπων της Π.Ε. Εύβοιας με τον Υφυπουργό Ενέργειας κ. Νίκο Τσάφο, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Ζεμπίλης στην τοποθέτησή του ανέφερε: “Είναι αδιανόητη η επιμονή του ΑΔΜΗΕ για την όδευση των καλωδίων της υπερυψηλής τάσης μέσα από τον οικισμό του Μύτικα. Ο ΑΔΜΗΕ είναι μια εταιρεία που βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο και θα πρέπει να σέβεται την άποψη των τοπικών φορέων.

Κατά την θητεία μου στον Δήμο Χαλκιδέων η όδευση των καλωδίων της υπερυψηλής είχε τεθεί σε διαβούλευση και ο ΑΔΜΗΕ είχε σεβαστεί την γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Σήμερα η εχθρική στάση του φορέα υλοποίησης του έργου είναι αδικαιολόγητη και προκλητική. Η πολιτεία μετά γνωμάτευση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ οφείλει να παρέμβει, προκειμένου ο ΑΔΜΗΕ να αναθεωρήσει τη μελέτη και τα σχέδια όδευσης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Οκτωβρίου 2025