Δυναμική η παρουσία του Δήμου Δωρίδος στη Philoxenia – Hotelia 2025

Ο Δήμος Δωρίδος συμμετείχε στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia – Hotelia, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2025, ενισχύοντας τη στρατηγική εξωστρέφειας και προβολής της περιοχής του

20 Νοεμβρίου 2025

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η συμμετοχή υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Δημάρχου Δωρίδος, κ. Δημήτρη Γιαννόπουλου, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για την τουριστική ανάπτυξη, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Δωρίδος συμμετείχε στη Philoxenia με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της τουριστικής μας ταυτότητας. Η παρουσία μας στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας δείχνει ότι η Δωρίδα έχει πλέον ενεργό ρόλο στον σύγχρονο τουριστικό χάρτη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Τουρισμού, κα Γεωργία Παπαδοπούλου, για το συντονισμό και την εκπροσώπηση του Δήμου και φυσικά την Περιφέρεια Στ.Ελλάδας για τη φιλοξενία που μας παρείχε».

Ο Δήμος Δωρίδος αποτέλεσε μέρος του περιπτέρου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δίπλα σε φορείς, επαγγελματίες και θεσμικούς εκπροσώπους από όλη τη χώρα. Η παρουσία της Φωκίδας υπήρξε ενισχυμένη μέσα από το Δίκτυο Δελφών, το Δήμο Δωρίδος και το Δήμο Δελφών.

Το Δίκτυο Δελφών αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την ενιαία προβολή της Φωκίδας και τη σύζευξη πολιτισμού και τουρισμού. Ιδιαίτερη σημασία είχε η στενή συνεργασία του Δήμου Δωρίδος με τον Δήμο Δελφών, η οποία επιβεβαιώθηκε και δημόσια μέσα από θετικές αναφορές των εκπροσώπων του Δήμου Δελφών για την κοινή προσπάθεια και τον συντονισμένο βηματισμό.

Η συμμετοχή του Δήμου Δωρίδος στη Philoxenia εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική που αφορά: την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ανάπτυξη συνεργιών με όμορους Δήμους, την Περιφέρεια και το Δίκτυο Δελφών, τη δημιουργία ενιαίας τουριστικής ταυτότητας και την ανάδειξη των μοναδικών πλεονεκτημάτων της Δωρίδας -που συνδυάζει βουνό, θάλασσα, λίμνη και νησί, σε έναν προορισμό που προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες, παράδοση, τοπικά προϊόντα και υψηλή αισθητική φυσικού περιβάλλοντος- σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για την παρουσία της στη διεθνή έκθεση τουρισμού, η κα Γεωργία Παπαδοπούλου δήλωσε τα εξής: «Η Δωρίδα διαθέτει έναν ολοκληρωμένο τουριστικό χαρακτήρα με δυνατότητα να προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας. Η παρουσία μας στη Philoxenia αποτελεί σημαντικό βήμα για νέες συνεργασίες και για την προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου. Στόχος μας είναι μια οργανωμένη, σύγχρονη και αποτελεσματική προβολή της περιοχής, με πραγματικό όφελος για την τοπική κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Νοεμβρίου 2025