Ο Δήμος Δωρίδος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο πολιτισμός μας ενώνει, αναδεικνύει την ταυτότητά μας και αποτελεί ισχυρό στοιχείο εξωστρέφειας και ανάπτυξης για τον τόπο μας

23 Ιουλίου 2026

του/της Newsroom

Ο Δήμος Δωρίδος συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», έναν καταξιωμένο πολιτιστικό θεσμό που συνεχίζει να αναπτύσσεται, προσφέροντας σημαντικές πολιτιστικές εμπειρίες και αναδεικνύοντας τη Φωκίδα ως έναν τόπο δημιουργίας, εξωστρέφειας και πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών», που λειτουργεί, μέσω προγραμματικής συνεργασίας, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδος, με σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος και την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Φωκίδας.

Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος, η Δωρίδα φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνδυάζοντας μουσική, κινηματογράφο και σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η ένταξη, για πρώτη φορά, του pt-shorts Potidania Film Festival στο πρόγραμμα του «Λάλον Ύδωρ», εμπλουτίζοντας τον θεσμό με μία νέα ενότητα αφιερωμένη στον σύγχρονο κινηματογράφο και ενισχύοντας την πολιτιστική εξωστρέφεια της Δωρίδας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Δωρίδα:

Σάββατο,Κυριακή 25 & 26 Ιουλίου – Ποτιδάνεια – Ανοιχτό Θέατρο Ποτιδάνειας

pt-shorts Potidania Film Festival

Διήμερο αφιερωμένο στον κινηματογράφο μικρού μήκους με προβολές ελληνικών και διεθνών παραγωγών, εργαστήρια, masterclasses, συζητήσεις με δημιουργούς, απονομή βραβείων και μουσικές δράσεις.

Κυριακή 9 Αυγούστου – Ευπάλιο/Κτίρια 21:15

Γιώργος Θεοφάνους με την Όλγα Βενετσιάνου, τη Βάλια Σωμαράκη και τον Νίκο Παπουτσή παρουσιάζουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με αγαπημένα τραγούδια και μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας.

Τετάρτη 12 Αυγούστου – Λιδωρίκι/Σχολείο – 21:15

Γιώτα Νέγκα

Μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού σε μια συναυλία γεμάτη συναίσθημα και διαχρονικές μουσικές στιγμές.

Παρασκευή 14 Αυγούστου – Ερατεινή/Προβλήτα – 21:15

Σταύρος Σιόλας με καλεσμένη τη Βιολέτα Ίκαρη

Μια μουσική βραδιά που συνδυάζει την ελληνική τραγουδοποιία με στοιχεία της παράδοσης, σε ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Δωρίδος, κ.Δημητρίου Γιαννόπουλου, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων του  8ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Υδωρ» στη Δωρίδα.

«Ο πολιτισμός αποτελεί μια διαχρονική επένδυση για τον τόπο μας. Μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου Δωρίδος στο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” ενισχύουμε έναν θεσμό που προάγει τη συνεργασία, αναδεικνύει τον πολιτισμό ως μοχλό ανάπτυξης και προβάλλει τη Δωρίδα σε ένα ευρύτερο κοινό. Η φετινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη αξία με την παρουσία σημαντικών καλλιτεχνών, αλλά και με την ένταξη, για πρώτη φορά, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μικρού Μήκους στην Ποτιδάνεια, μιας δράσης που διευρύνει το πολιτιστικό αποτύπωμα του θεσμού και δημιουργεί νέες προοπτικές για την περιοχή μας. Καλώ τους συμπολίτες μας και όλους τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, να γνωρίσουν τις ομορφιές της Δωρίδας και να ζήσουν την ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει το φετινό πρόγραμμα του “Λάλον Ύδωρ”. Ο πολιτισμός μας ενώνει, αναδεικνύει την ταυτότητά μας και αποτελεί ισχυρό στοιχείο εξωστρέφειας και ανάπτυξης για τον τόπο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ